Bosbrand op Mallorca

Bosbrand op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:43 pm

Vandaag woedde een bosbrand op Mallorca. In het gebied Es Murtera in de gemeente Deià legde de brand vanmiddag ongeveer acht hectare dennenbos in de as. De brand werd rond 13.30 uur gemeld en was rond 18.00 uur min of meer onder controle, aldus het Institut Balear de la natura (Ibanat) dat zich met het bosbeheer op de Balearische eilanden bezighoudt.

De hulpdiensten hebben echter uit voorzorg verschillende huizen laten ontruimen. Ook de weg tussen Valldemossa, Deià en Sóller werd tijdelijk afgesloten.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Drie helikopters, twee brandweerwagens en ongeveer 35 brandweerlieden namen deel aan de bestrijding van deze bosbrand op Mallorca. De wind waaide in de richting van de zee, een situatie die de brandbestrijding bevorderde en mogelijk erger voorkwam.

De helikopters haalden het water onder meer uit het zwembad van het landhotel Sa Pedrissa. De brand en de bluswerkzaamheden konden van daaruit en vanuit andere gebouwen in de gaten worden gehouden.

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

Derde brand
Het was de derde bosbrand op Mallorca die vandaag werd gemeld. Eerder op de dag waren er kleinere riet- en bosbranden in Son Serra de Marina en op het landgoed Mortitx in de gemeente Escorca. Die waren echter snel onder controle. Twee dagen eerder was er nog een brand in Cala Ratjada.

Sinds de sneeuwval in de bergen eind februari is er op Mallorca nauwelijks neerslag gevallen. Met het oog op de droogte en de oplopende temperaturen de komende week is de grootste voorzichtigheid geboden.