Watertekort: Deià verbiedt bewoners hun zwembad te vullen

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:50 pm

Al maandenlang regent het niet meer in het Tramuntana gebergte. Dat heeft nu consequenties voor het beroemde kunstenaarsdorpje Deià. Burgemeester Lluis Apesteguia maakte gisteren beperkingen bij het gebruik van leidingwater bekend.

Zwembaden mogen niet meer met water worden gevuld en ook het gieten van water in de tuin is verboden. Daarnaast is het niet meer toegestaan de auto te wassen en het terras of de huisgevel met water schoon te spuiten.

Het watertekort speelt al langere tijd. Een maand geleden liet de gemeente water per vrachtwagen bezorgen. Mocht de situatie de komende weken niet verbeteren, dan moet er volgens de burgemeester een begin worden gemaakt de waterverzorging enkele uren af te sluiten.De situatie is echter niet nieuw. Elke zomer zonder regen zorgt in het hoogseizoen voor watertekort, omdat het verbruik door de massa’s toeristen hoog is.

De gemeente gaf ook tips om water te besparen zoals het nemen van een douche in plaats van een bad en beschadigde waterleidingen te repareren. Ook werd aanbevolen bij het afwassen de kraan niet aan te laten en de vaatwasser of wasmachine pas te gebruiken als deze daadwerkelijk vol is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.