ATP tennis op Mallorca: Tallon Griekspoor in de achtste finales

CALVIA, SPAIN - JUNE 22: ATP Mallorca Championships 2021 at Country Club de Santa Ponça on June 23, 2021 in Calvia, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

Afgelopen zaterdag ging in Santa Ponça het ATP-tennistoernooi “Mallorca Championships” van start. Gisteren begon de Nederlandse tennisser Tallon Griekspoor aan het toernooi. Hij bereikte de achtste finales door met 7-6, 7-6 de 40-jarige Feliciano López te verslaan.

“Een zware wedstrijd om te starten hier in Mallorca”, zei Griekspoor in deze NOS-bijdrage. Hij voelt zich thuis op het eiland. “Het voelt als een thuistoernooi, een van mijn coaches woont hier”, aldus Griekspoor. Hij speelt morgen om 13 uur tegen de Slowaak Alex Molcan.

De Nederlander Botic Van de Zandschulp verloor vandaag meteen zijn eerste partij tegen de Amerikaan Giron, de nummer 67 van de wereld. Op het Mallorcaanse gras won Van de Zandschulp met moeite de eerste set. Daarna was het Giron die met 4-6 en 6-7 de partij wist te winnen. Hij speelt morgen om 13 uur tegen zijn landgenoot Mc. Donald.

Donderdag worden in Santa Ponça de kwartfinales gespeeld. De finale heren dubbel is op zaterdag om 12:30 uur. De finale heren enkel gaat zaterdag om 15 uur van start. Het complete programma staat op de officiële website van het toernooi.

Davis Cup
In 2004 vond op Mallorca de Davis Cup wedstrijd Spanje – Nederland plaats. Mallorca Vandaag was destijds van de partij. Vóór de wedstrijd sprak Allard van Gent met Sjeng Schalken en Tjerk Bogstra. Bekijk hier het artikel uit 2004.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*