Twee bosbranden in Cala Ratjada

Cala Ratjada. Foto: dronepicr (https://www.flickr.com/people/132646954@N02)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Bewoners en vakantiegangers in Cala Ratjada werden vandaag opgeschrikt door brandweersirenes en blushelikopters. Er woedden twee bosbranden. Eentje was snel onder de controle, de andere was langer actief.

Hulptroepen van het Balearische bosbeheer IBANAT, veel brandweerwagens, twee blushelikopters en twee blusvliegtuigen baarden opzien in het havenplaatsje Cala Ratjada. Om 15:50 uur brak op de Puig de Can Mateu de eerste brand uit, terwijl om 16 uur de melding van een tweede brand binnenkwam. Deze was echter na een half uur al geblust. Het ging hierbij om slechts 0,002 hectare dennenbos.

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

De andere brand was nog actief. Hierbij gold de hoogste alarmfase. Dat houdt in dat er zich dicht nabij de brand een woonhuis bevindt. Om 17:47 werd de alarmfase opgeheven. Er bestond geen gevaar meer voor woonhuizen en de brand was onder controle. Om 18:30 uur was de brandweer de brand officieel meester.

Door de geringe neerslag in de afgelopen maanden is de natuur op Mallorca uitgedroogd. Dat betekent dat de kan op bosbranden hoog blijft. Het is nog niet duidelijk hoe de brand in Cala Ratjada is ontstaan en of er een verband tussen de twee branden bestaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.