Persconferentie: Rafeal Nadal zegt Roland Garros af

Persconferentie Rafael Nadal
Nadal tijdens Roland Garros 2011. Foto original:© http://www.fft.fr/rolandgarros/?ID=7426

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:40 pm

Rafael Nadal zegt Roland Garros af: “Ik stop om het laatste jaar van mijn carrière voor te bereiden”. Hij zal dus niet spelen op Roland Garros.

Live persconferentie Rafael Nadal uit Manacor:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Het was een publiek geheim en vanmiddag is het bevestigd: Rafa Nadal zegt Roland Garros af en zal niet aanwezig zijn in Parijs om voor zijn vijftiende titel op Roland Garros te spelen.

“Het is moeilijk geweest voor mij om continuïteit te hebben, vooral vanwege mijn fysieke conditie. Ik heb blessure na blessure geketend. Het is nodig om een punt te zetten en apart …. Ik ben nog steeds niet klaar om te strijden op het niveau dat ik nodig heb,” zei de Spanjaard op de persconferentie die hij geeft in zijn tennisacademie in Manacor.

“Ik moet een pauze inlassen in mijn carrière,” zei de Spanjaard. Hij voegde eraan toe dat zijn lichaam moet regenereren en hij geen terugkeerdatum heeft vastgesteld. “Als ik me fysiek klaar voel, begin ik weer. Het doel is om te proberen het einde van het jaar te halen… en indien mogelijk in de Davis Cup te spelen,” zei hij.

De winnaar van 22 Grand Slam-titels speelde afgelopen januari zijn laatste officiële wedstrijd in de tweede ronde van de Australian Open tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald (verloren met 6-4-6-4, 7-5), een nederlaag die hem belette zijn titel als kampioen van de eerste Grand Slam van 2023 te behouden. Een dag later maakte hij bekend geblesseerd te zijn.

Nadal is er sindsdien niet in geslaagd om op bevredigende wijze te herstellen van een scheur van en spier in zijn linkerbeen waardoor hij in acht toernooien op de kalender van 2023 niet op de baan staat: Doha, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Godo, Mutua Madrid Open en Rome. Negen als je Roland Garros toevoegt.