Bronzen standbeeld van Rafael Nadal

Bronzen standbeeld van Rafael Nadal
Manacor. Foto: Bengt Nyman (https://www.flickr.com/people/97469566@N00)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

De beroemde Mallorcaanse tennisser Rafael Nadal krijgt een bronzen standbeeld in zijn woonplaats Manacor. De stad wilde al veel langer een standbeeld voor hem oprichten. De succesvolle tennisser heeft de schets nu goedgekeurd.

Nadal tijdens Roland Garros 2011. Foto original:© http://www.fft.fr/rolandgarros/?ID=7426

Gisteren sprak Nadal met Manacors burgemeester Miquel Oliver. Hij vertelde dat hij “het ontwerp mooi vond”. Het stadsbestuur is nu op zoek naar een geschikte kunstenaar om het beeld te maken. Het bronzen standbeeld van Rafael Nadal zal een beeld worden van een zittende Nadal.

Het levensgrote kunstwerk zal vervolgens worden geplaats op de muur onder een prachtige olijfboom op de Plaça del Palau, in het centrum van de stad. Het is de bedoeling dat de zittende Nadal in de richting van zijn huis kijkt.

Daarnaast is gepland dat er naast Nadal een zittend kind komt die Nadal als kleine jongen voorstelt. Voor zijn voeten zullen lege waterflesjes liggen, want de scène toont Nadal in een wedstrijdpauze. Bekijk de plek waar het standbeeld komt te staan in deze bijdrage van de Ultima Hora

Het is nog niet bekend hoeveel het bronzen standbeeld van Rafael Nadal gaat kosten. Het voorstel is vorig jaar ingediend bij de gemeenteraad van Manacor. Alle fracties hebben unaniem besloten het project uit te voeren.

Rafael Nadal won vorig jaar voor de veertiende keer het beroemde grandslamtennistoernooi Roland Garros. Daarmee heeft hij in totaal 22 Grand Slams op zijn naam staan. Deze zomer opent hij in Palmanova een hotel met de naam “Zel”.

Interview uit 2017:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden