Over van alles en nog wat (23)

Mallorca prijsvraag

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Uitgave 23, juni 2003

Hallo allemaal ennnnnnnn ??? Wie heeft er bezuinigd afgelopen maand, of tenminste geprobeerd? Ik wel, niet gelukt dus integendeel, ik heb meer geld uitgegeven als ik wil weten, kijk dus heel consequent de bankafschriften niet na. Jeetje Mina het begon al meteen aan het begin van de maand, mijn moeder kwam op 4 mei voor 24 dagen op vakantie dus gezellig hoor, hier uit eten daar heen, terrasje pakken, etc etc.Extra lekker eten gemaakt als ze bij ons thuis kwam, drankje erbij, iedereen herkent wel wat ik bedoel toch?

Heerlijk naar Valldemosa geweest en echt tegen een koopje aangelopen van een afgeprijsde jurk en een trui voor volgend jaar. We hebben heel gezellig de markten van Mallorca afgelopen en 2 weken geleden, een prachtige zondag naar Santa Maria geen parkeerplaats te vinden natuurlijk en omdat mijn moeder een beetje slecht ter been is, moest ik toch echt wel een plaats in de buurt van de markt hebben. Eindelijk een plaatsje en na heel veel Spaans parkeren mijn kleine auto in het even kleine gat gepropt, achterkant op de stoep natuurlijk. Komt er een oude baas naar mij toe en zegt “ meisje dat kan niet hoor je krijgt een bekeuring want je staat scheef en op de stoep” Ik dacht halleluja ook dat nog, weer de auto eruit proberen te krijgen, en opeens heel veel gesis van onder de motorkap vandaan en een plas water op straat ( terwijl de auto nu helemaal in een onmogelijke positie midden op straat stond, motor afgezet en met nog 2 oude baasjes de auto in het kaboutergat gemanoeuvreerd. Overigens was ik wel helemaal in de wolken omdat de man “meisje” tegen me zei, klinkt leuk jammer dat de man minstens 85 jaar moest zijn. Enfin ik was van plan om er een leuke dag van te maken en die stomme auto zou ik niet mijn dag laten verpesten, dus ik heb de papieren eruit gehaald, sleutel onder de voormat neergelegd en genoteerd waar hij precies stond, en ben lekker gaan markten met mijn moeder. En omdat ik toch geen goedkope groenten en fruit kon kopen heb ik het geld maar uitgegeven aan andere leuke dingen die ze nou eenmaal op een markt verkopen. En daarna natuurlijk blijven eten en met de trein en bus terug naar huis. De dag erna meteen de takelwagen gebeld en de auto naar de garage laten slepen en natuurlijk was de waterpomp naar de filistijnen dat was nog maar een klein voorbeeld van mijn consuminder gedrag van afgelopen maand, om je krom te lachen. En toch blijf ik het proberen want inmiddels kom je het overal tegen. Consuminderen werd eerst met hoongelach ontvangen, maar al snel door velen, al dan niet kritisch bekeken en besproken. Wat toen als een rebels geluid klonk, vindt nu zijn weerklank bij grote groepen mensen. Oh ja voor de vrouwelijke lezers onder ons, weten jullie wat pas echt consuminderen is? ,Getrouwd zijn met een handige Harry in plaats van met een man ( zoals ik) met 2 linkerhanden, wat lijkt het mij zalig als je een man hebt die een muurtje metselt wat niet omvalt, keukenkastjes kan ophangen die niet naar beneden vallen, de computer kan maken in plaats van het probleem vergroten. Ik ga stoppen want anders zit ik nog binnen 5 minuten aan de telefoon om echtscheiding te regelen haha, en dat is pas echt duur.

Groetjes Sunflower

P.S. Hier de eerste bezuinigingstip van mevr. Roest uit Santa Ponsa: in plaats van dure keukenrollen koop ik in de aanbieding de goedkoopste servetten. Zijn net zo goed te gebruiken.

TERUG