Craftbier op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:53 pm

Op 29 april is in Parc de la Mar in Palma een bierfestival van start gegaan. Maak nog tot en met 8 mei kennis met de op Mallorca gebrouwen biersoorten waaronder die van de Belg Michel Campion die al sinds 2017 zijn op Belgische wijze gebrouwen bieren maakt in  Sencelles (Cami Son Boi, Cas Canar).

Het aanbod van ambachtelijk gebrouwen craft beers op Mallorca is behoorlijk. Er bestaat zelfs een belangenorganisatie onder de naam Associació de Cerveseres Artesanes de les Illes Balears. Wie kennis wil maken met de op Mallorca gebrouwen bieren kan in het Parc de la Mar in Palma zijn hart ophalen. Naast veel soorten bier worden er ook allerlei heerlijke hapjes aangeboden.

Op de website van het festival staat dat er ook grote brouwerijen zijn die hun nieuwe producten presenteren zoals Estrella Galaiciam, Heineken (met o.a. Amstel/Paulanes Weißbier/Cruzcampo) en de Grupo Mahou-San Miguel.

In de Duitse eilandkrant Mallorca Zeitung werden een paar Mallorcaanse bieren en brouwerijen aan de lezers voorgesteld waaronder de Brut uit Llubi,  Sullerica uit Sóller, Beer Lovers uit Alcúdia, Forastera uit Alaró, Cervecería Món uit Sineu, Sa Cerviseria uit Cala Ratjada, Breaking Brou, Juntos uit Bunyola, Brusca uit Manacor, Borrego Guacho, Lowther Beer en Adalt Brewing uit Palma en tenslotte Toutatis uit Sencelles. De laatstgenoemde brouwerij is verantwoordelijke voor het “enige Belgische bier dat op Mallorca wordt gebrouwen”, aldus de tekst op de website van de brouwerij.

Zou Mallorca Vandaag als magazine nog bestaan, dan zou er geheid een reportage over deze Belgische bierbrouwer in hebben gestaan. Vooralsnog wordt Mallorca Vandaag online in Duitsland gemaakt, maar er staat dit jaar een bezoek aan Mallorca gepland. Wellicht verschijnt nadien een reportage over brouwerij Toutatis op deze website.

“Belgisch bier” op Mallorca bij Toutatis in Sencelles:

Vimeo

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Vimeo.
Meer informatie

Video laden

Michel Campion brouwt sinds 2021 maar liefst tien verschillende soorten bier. Zijn bieren zijn o.a. verkrijgbaar bij de supermarktketen Agromart en bij een nieuwe café aan de Plaça de Santa Magdalena 4 in Palma. Een kijkje op de website leert dat je bij de brouwerij zelf niet alleen de bieren kunt uitproberen, maar ook diverse pa amb oli kunt eten of een kop koffie kunt drinken.

Beer Palma
29.04 – 08.05
Parc de la Mar
Palma
Openingstijden
Zondag t/m donderdag: 12.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00 uur tot 23.00 uur

Beer Palma 2015:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*