Over van alles en nog wat (12)

Mallorca prijsvraag

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:55 pm

Uitgave 12, juli 2002

Beste lezers, Allard heeft mij, Sunflower gevraagd of ik iedere maand een stukje wil schrijven in Mallorca Vandaag. Hier is dan mijn eerste stukje “Van alles en nog wat”. Waar het over gaat? Dat weet ik zelf nog niet. Laten we het maar houden op “Van alles en nog wat”. Er zijn zo ontzettend veel leuke, spannende, vervelende, irriterende zaken om over te schrijven Maar wat mij eigenlijk iedere dag wel opvalt? Dat zijn de veranderingen, alles verandert continue dat weet iedereen, maar wat ik bedoel is eigenlijk de enorme verandering die Mallorca, ons mooie eiland, ondergaat en in een wel heel snel tempo. Of ligt dat aan mij misschien?

Als ik zie dat er weer 2 km bomen wordt gekapt omdat een snelweg moet worden verbreed van 2 naar 3 banen. Doet dat mij een beetje pijn. Moet dat nou echt? Opdat we nog harder kunnen gaan rijden? Ongeveer 8 jaar geleden was het op de snelweg heel anders. Onverwacht kon er zomaar een vrachtauto uit het stenen tijdperk voor je opdoemen dan moest je remmen, passeren en weer verdergaan. Nu is het andersom, nu rijd ik in mijn auto en links en rechts word ik ingehaald door al die snelle jongens en meisjes terwijl ik toch echt 120 km per uur een normaal tempo vind! Positieve en negatieve veranderingen, tja wat is er al zoal positief, de komst van Carrefour (Pryca) Mijn oma en opa overwinterden altijd op Mallorca in de jaren zeventig. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen in die tijd is mij nu nog een raadsel. Van alles ging er mee, maanden waren ze dan weg. Als er post kwam waren wij, heel nieuwsgierig. En voordat zij weer een brief terugkregen waren er al weer 4 weken om. En nu?

Mijn moeder van 75 heeft een computer met internet aansluiting, dus nu schrijven wij elkaar minimaal 3 keer per week een e-mail. Fantastisch, internet. Weet u dat ik mijn boodschappen via de computer doe? Heerlijk. Het is even wennen dat moet ik toegeven, maar als je eenmaal de kneepjes kent? Kan een kind de was doen. Mijn favoriete supermarkt Mercadona brengt de boodschappen thuis en ik hoef niet te sjouwen. Geen stress bij de kassa, helemaal niks nakkes nada. Eerlijk is eerlijk, ik ben nooit zo’n fan geweest van boodschappen doen en al helemaal niet iedere dag. 1 Keer per week is al erg genoeg. Het is altijd hetzelfde, tenminste bij mij wel en ik denk bij iedereen. Dus ik zet de computer aan, ga naar de webpagina van Mercadona www.mercadona.es en log in. Dat kan zelfs in het Engels en Duits. Dan komt er een lijst te voorschijn aan de linkerkant van het scherm en daar staan precies alle boodschappen met gewicht en prijs vermeld. Net zoals in de supermarkt. Je kunt dan aanklikken hoeveel je wilt hebben en aan de rechterkant van het scherm staat de kassabon, Die iedere keer als er weer een boodschap bijkomt alles keurig optelt. Dan is er verder de keuze of je contant wilt betalen of via de creditcard. En hoe laat en op welke dag je de boodschappen afgeleverd wilt hebben. Via internet boodschappen doen kost 7 € extra. Prachtig toch? En als ik zin heb om boodschappen te gaan doen? Ga ik gewoon een paar kleine dingetjes halen voor mijn plezier, maar niet omdat mijn gezin nu eenmaal moet eten. Nou dit was mijn eerste ‘Van alles en nog wat”. Het is mij reuze meegevallen en ik hoop dat u het leuk vond.

Tot de volgende Mallorca Vandaag,

Sunflower