Over van alles en nog wat (15)

Mallorca prijsvraag

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:55 pm

Uitgave 15, oktober 2002

Alles begint weer een beetje normaal te worden de kinderen weer naar school, de files ’s morgens zijn er ook weer en het gehaast begint ook al weer. Daar moet ik nog wel aan wennen hoor net zoals aan het anders eten nu, in de zomer lekker makkelijk kipfiletje, een salade, brood en klaar maar nu het kouder gaat worden krijgt iedereen ineens honger???
Iemand heeft ooit eens tegen mij gezegd dat er op Mallorca geen wisseling van seizoenen is, nou daar merk ik weinig van eerlijk gezegd, ik wissel minstens 4x per jaar van beddengoed, van dekbed naar deken naar sprei naar laken en andersom, dus eigenlijk 8 keer, de zomerkleding kan nu echt niet meer, maar de winterkleding zit allemaal nog in een kast ( ergens)dus nu zijn de tussen door kledingstukken aan de beurt. Hoezo geen seizoenen? In Nederland kun je minstens 6 maanden hetzelfde dragen toch?

Door alle stress was ik mijn portemonnee kwijt, nergens te vinden en ik wist zeker dat hij niet gerold was, want ik had hem mee naar huis genomen, het hele huis afgezocht 2 dagen lang, en ja hoor teruggevonden, waar? In de diepvries, ik had boodschappen gedaan bij de SYP, stokbrood gekocht voor een paar dagen en omdat ik haast had de plastic tas met brood en al in de vriezer gedaan en TOEVALLIG had ik mijn portemonnee in die plastic tas gedaan.

Al dat gehaast is al helemaal nergens goed voor, maar deze keer ben ik er wel echt behoorlijk in getuimeld, ik had haast zoals gewoonlijk toen er aan de deur gebeld werd, dus snel opengedaan, 2 mannen in donkerblauwe overalls op de stoep met een naamplaatje en identificatie

Bewijs in de hand, “· controle mevrouw Repsol,” prima toch? Op dat moment gaat de telefoon, dus de mannen waren binnen, meteen de gasslangen gecontroleerd en de drukregelaars en hup 1 2 3 klaar, terwijl ik snel probeerde van het telefoongesprek af te komen, kwam 1 van de monteurs mij vertellen dat de uiterste gebruiksdatum verlopen was, dat het gevaarlijk was etc., maar ik had weer eens haast zoals gewoonlijk want mijn dochter stond op haar horloge te wijzen dat ze een afspraak had bij de tandarts en dat ik op moest schieten.
De rekening????? 107,58 Euro, dus erin getrapt en niet zo zuinig ook.

Het is een truc van een installatiebedrijf om bij iemand binnen te komen en de gasslangen en drukregelaars te vervangen als ze over de datum heen zijn, maar u kunt dat zelf. De slangen nakijken, daar staat een datum op, de drukregelaar nakijken kunt u ook zelf daar moeten 3 kogeltjes inzitten, als de slangen vervangen moeten worden kunt u dat ook zelf of als u het niet vertrouwt en de Spaanse taal niet beheerst kunt u altijd een erkend Nederlands installateur bellen, maar LAAT DEZE HANDIGE MANNETJES NIET BINNEN, dat bespaart u een hoop geld.
En onthaasten want daar komt alleen maar ellende van.

Tot de volgende maand

Sunflower

TERUG