Over van alles en nog wat (20)

Mallorca prijsvraag

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Uitgave 20, maart 2003

Maart roert zijn staart is het oude spreekwoord.
Buiten voelt het aan alsof de winter verdreven is, eindelijk!! Wat een lange winter hebben we achter de rug, ik weet het niet precies maar volgens mij hebben we in jaren niet zo’n saaie grijze natte boel gehad als dit jaar.

De lente is mijn favoriete seizoen, voor iedereen denk ik. Lammetjes, bomen die uitlopen, een nieuw begin, jonge poesjes die over een paar weken geboren zullen worden, en dat die er komen staat als een paal boven water na de rumoerige luidruchtige liefdesnachten van de katten in de tuin. Eigenlijk tastbaarder dan het vieren van oudejaarsavond.
De tuindeuren kunnen open, de kachel uit en hop hop hop op weg naar het tuincentrum om nieuwe plantjes te kopen.
En dan heb ik het niet eens over het plezier wat ik heb als de truien in de koffer kunnen, niet allemaal tegelijk natuurlijk want het kan best nog eens koud worden, alleen niet zoals in Nederland, gelukkig pfffffffff

Februari was een drukke maand voor mij, vrienden waren over voor een vakantie en dat betekent natuurlijk veel uit eten gaan en met de auto erop uit, en boven alles plezier maken. Barbecuen in het bos, urenlange gesprekken tot middenin de nacht. Mijn dochter heeft haar mooie blonde krullen bij de kapper ingeruild voor rastas en zij is op studiereis geweest naar Parijs na 2 zenuwslopende examenweken en het staat haar wonder boven wonder goed.

We hebben carnaval gevierd. Met vrienden gelachen om de verkleedpartij, en natuurlijk hoe gekker hoe mooier. Ik heb van alles voorbij zien komen, heerlijk al dat gefeest. Carnaval werd in Mallorca nauwelijks gevierd, maar nu zie je dat er ieder jaar meer en meer carnavalsfeesten zijn en er is zelfs al een carnavals ensaimada in de winkel.

Als Mallorca Vandaag de 15de verkrijgbaar is zijn we al op de helft van de maand en wie weet hoe erg de staart van Maart dan roert, want het zal niemand ontgaan kunnen zijn, in Nederland is er een flinke rel aan de gang op hoog niveau. Het hele huis van Oranje dreunt op zijn grondvesten nu nicht Margarita besloten heeft om de vuile was buiten te hangen. In het begin heb ik er niet al teveel aandacht aan geschonken maar nu moet ik bekennen dat ik toch wel stiekem een beetje zit te smullen iedere ochtend bij de koffie. De kranten staan bol en zelfs de TV kan er niet meer omheen. Zo zie je maar, ruzie komt in de beste families voor, gelukkig maar.

Ook zullen we binnen een paar weken weten of de oorlogsdreiging werkelijkheid is geworden, of er een nieuw kabinet is in Nederland en nog veel meer.
Kortom Maart roert zijn staart en?????????’ April doet wat hij wil.

Tot de volgende maand
Sunflower

TERUG