Over van alles en nog wat (44)

Mallorca prijsvraag

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Uitgave 44, januari 2005

Gelukkig en gezond 2005 beste lezers.

Ik zit me het appelzuur te zweten, ik moet 2 personen in Nederland spreken, 1 mijnheer van de bank en een ander van een pensioenfonds. Na 3 dagen bellen en zoeken ben ik er dus achter dat het pensioenfonds ondergebracht is bij een andere overkoepelende organisatie en uiteraard een ander telefoonnummer heeft En het telefoonnummer begint met 0900, ja hoor, laat dat nou niet mogelijk om vanuit Spanje naar 0900 nummers te bellen. Via via kom ik toch achter een ander telefoonnummer , krijg ik een juf aan de telefoon, wat ik weten wil, nou zeg ik, dat vraag ik liever even aan mijnheer die en die zelf, kan niet. Of zij mij kan helpen. Nee zeg ik, denk het niet maar ik wil dit en dat en zus en zo weten. Ja daar kan ik U niet mee helpen, nee tr.t dat had ik je al gezegd, denk ik. Nou of ik teruggebeld kan worden, Ja dat kan, vanmiddag tussen 3 en 5.

Ok rustig blijven nu, bellen naar de bank. Nummer niet meer in gebruik en potverd weer een 0900 nummer, ook weer 1 die niet te bereiken is. Kom ik erachter na een e-mail te hebben gestuurd naar de bank dat ik eerst een telefonische toegangscode moet aanvragen. Ja ehhhh,dat had ikzelf ook wel begrepen ondertussen , maar voordat ik het aanvraagformulier heb ontvangen vanuit Nederland en dan weer teruggestuurd heb, en het dan weer terug krijg met de telefonische toegangscode is het onderhand alweer kerstmis grrrrrrrrrrrrr.Ik wil NU iemand spreken, gaat echt niet.
Nederland is helemaal afgeschermd.

En toch tot mijn grote spijt moet ik bekennen dat het hier ook aan het veranderen is, recept halen bij de dokter ? eerst een afspraak maken bij de centrale, die weer van telefoonnummer veranderd is, en maar bellen ,en bellen , in gesprek natuurlijk.

Ik begin te stressen, en ga maar even bijkomen bij de Nederlandse TV, een herhaling van een uitzending die ik gisteren gemist heb. Ook nog een heel verhaal, mijn receiver deed het niet meer, na een flinke storm. Dus ik dacht nog, raak nou niet in paniek, komt door de storm. De Mallorca Vandaag gepakt en het telefoonnummer gebeld wat bij de gratis kleintjes staat SAT aansluitingen Canal plus, elektro etc. Klonk meteen al sympathiek aan de telefoon, ik moest de receiver maar even brengen naar Doenja van Sunset Lounge Café in El Arenal. Alles ontkoppeld en met dat ding onder mijn arm naar El Arenal .

Het was er niet druk , maar de sfeer was meteen „eigen“ Nederlands, kan het niet uitleggen, nou receiver achtergelaten en terug naar huis. Diezelfde avond belde mark, die man van de advertentie dat mijn receiver was overleden. Paniek, maar hij vond het ook wel sneu voor mij en stelde mij gerust, Ik heb nog wel een tweedehandsje voor je. Kon ik weer ophalen in El Arenal en toen ik daar binnenkwam was er een verjaardagsfeest aan de gang, viel meteen met mijn neus in de boter, het was me gezellig. Mis ik Nederland nou wel of niet ? , ik weet het niet , eerlijk gezegd denk ik dat ik liever van 2 walletjes eet, Spaanse vrienden en Nederlandse vrienden, een Spaanse huisarts, maar een Nederlandse techneut voor mijn Satelliet, een Spaans menuutje eten , maar ook een gezellige borrel in een Nederlandse bar.

Groetjes Sunflower