Mallorcaanse hotelketen Riu schort verkoop vanaf Russische website op

De eigenaars van RIU Hotels & Resorts: Luis en Carmen Riu. Foto: © Riu

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

De Mallorcaanse hotelketen RIU Hotels & Resorts heeft de verkoop via haar website op de Russische markt opgeschort. Men wacht op het einde van de oorlog die Rusland op 24 februari in de Oekraïne is begonnen. Dat meldde het dagblad Diario de Mallorca gisteren.

Momenteel is het niet mogelijk om via de website van RIU een bestemming in Rusland te boeken. “U kunt niet boeken op onze website als u uit Rusland komt, maar geen enkele klant, ongeacht zij nationaliteit, zal de check-in worden geweigerd,” citeert de krant. De hotelketen meldt dat de situatie turbulent is en dat de gebeurtenissen op de voet worden gevolgd met de hoop op een spoedige oplossing.

RIU Hotels & Resorts richt zich op het vakantiesegment. Meer dan 70% van de etablissementen bieden all-inclusive service (All Inclusive by RIU), hoewel er sinds 2010 ook hotels in steden geboekt kunnen worden.

De keten heeft 100 hotels in 20 landen en meer dan 40 bestemmingen, waarvan sommige zeer populair zijn bij Russische toeristen (Mexico, Sri Lanka of de Dominicaanse Republiek). In 2020 ontving het bedrijf 2,3 miljoen gasten en had 24.425 werknemers in dienst.

RIU staat wereldwijd op plaats 32 van de hotelketens. Gemeten naar omzet is het de op drie na grootste hotelketen in Spanje, gemeten naar het aantal kamers de op vier naar grootste.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.