Mallorca wint Amerikaanse toeristen terug

Foto: ©Turespaña

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Zoals in oktober al aangekondigd vliegt United Airlines vanaf juni rechtstreeks tussen Palma de Mallorca en New York. De route is een onderdeel van het trans-Atlantische uitbreidingsplan van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

De nieuwe verbinding is de kans voor Mallorca om Amerikaanse toeristen binnen te halen. Volgens het Spaans verkeersbureau Turespaña zal het eiland 60% van de Amerikaanse markt terugwinnen. Vóór de pandemie groeide die markt al met 18%. Volgens de prognoses zal de markt tegen 2025 met 1,5% groeien in vergelijking met 2019, aldus Turespaña.

Vorige week kon de Amerikaanse toeristische sector kennismaken met het Spaanse eiland. Het Consell de Mallorca en la Federación Hotelera waren van 30 maart tot 1 april vertegenwoordigd bij de Spain Summit 2022 in Miami, een evenement dat door Turespaña wordt georganiseerd.

Turespaña is een Spaanse overheidsorganisaties die wereldwijd Spanje promoot. In Amerika zijn er kantoren in Miami, New York, Los Angeles en Chicago. In Miami namen 29 bedrijven uit 17 Spaanse bestemmingen deel. Het bedrijf Essentially Mallorca, dat zich richt op luxe vakanties op Mallorca, had als relatiegeschenk pakjes Flor de Sal uit Salinas d’Es Trenc meegenomen, verpakt met de typische Mallorca stof roba de llengües.

De voorzitter van Essentially, Jesús Cuartero, vindt de prognose om in 2024 op hetzelfde niveau te zitten als in 2019 en het later te overtreffen, zeer positief. De seizoensgebonden vluchten van United Airlines van juni tot september zijn daarbij van essentieel belang.

De hotels Saint Regis Mardavall, Jumeirah Port Soller en de groep Torre de Canyamel hebben eveneens deelgenomen aan de promotie van het luxesegment van Mallorca. Volgens Cuartero is er door de oorlog in Oekraïne opnieuw een onzeker factor. “Maar er zijn signalen dat de mensen ondanks deze angst toch naar Europa zullen reizen”, aldus Cuartero

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*