Mallorca en Cabrera: 50 migranten in vier boten gearriveerd

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

De Guardia Civil heeft gisteren 50 migranten aangehouden die op vier verschillende boten de kusten van Mallorca en het eiland Cabrera bereikten.

Omstreeks 8.20 uur onderschepten agenten in de buurt van de haven van Cala Figuera 14 migranten die in goede gezondheid leken te verkeren. Ze waren waarschijnlijk per boot aangekomen, maar die was niet meer te vinden.

Omstreeks 11 uur pakten patrouilles van de Guardia Civil nog eens drie mensen op in Cala Pi. Bijna op hetzelfde tijdstip, om 11.05 uur, pikten de zeereddingsdienst en de Guardia Civil nog eens 18 personen op die zich op een boot ten zuiden van Cabrera bevonden. Ze werden overgebracht naar de haven van Palma de Mallorca.

De laatste onderschepping vond ‘s middags rond 12.35 uur plaats. Het ging hierbij om 15 migranten die ook op een boot ten zuiden van Cabrera werden gevonden. Daarvoor verschenen ze al in beeld via het SIVE-systeem voor bewaking en controle van de zeegrens.

De 50 vluchtelingen verkeerden allemaal in goede gezondheid. Sinds het begin van het jaar zijn 45 migrantenboten met totaal 612 vluchtelingen aan boord bij de kusten van de Balearische eilanden aangekomen.

Video: de Guardia Civil op Formentera onderschept 5 migranten op la platja de Migjorn

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.