Krachtplaatsen op Mallorca

Krachtplaatsen op Mallorca
Puig de Randa. Foto: © Manfred Boelke

Er zijn een flink aantal krachtplaatsen op Mallorca. Het hele eiland heeft door zijn geografische ligging veel energie. Dat meent de osteopaat en geomant Diego Alonso uit Palma. Geomanten werken vanuit de geomantiek, een discipline die verwant is met Feng Shui en als een niet-wetenschappelijke discipline geldt. Desalniettemin is het interessant te weten hoe Mallorca er vanuit geomantisch perspectief uitziet.

In een Duits krantenartikel uit 2013 wordt uitgelegd dat mensen vroeger zeer sensibel voor de energieën op aarde waren. Prehistorische nederzettingen werden altijd op krachtplaatsen gebouwd. Destijds bouwden de mensen niet alleen op plekken nabij waterbronnen of in een gebied met jachtmogelijkheden, maar ook op plekken waar ze zich lichamelijk en geestelijk goed voelden.

Deze energievelden kunnen niet worden bewezen met meetinstrumenten, maar ze worden gevoeld. Dat zegt Diego Alonso in de genoemde bijdrage. Hij benadrukt dat krachtplaatsen geen kwestie van geloof zijn. Ze kunnen worden geverifieerd: “Er zijn bepaalde plekken waar alle mensen zich tot aangetrokken voelen, zonder te weten waarom.”

Energievelden

Volgens Alonso kunnen vooral mensen op het platteland vandaag de dag nog de energievelden voelen. Goede wichelroedelopers zijn meestal eenvoudige mensen van het platteland en zij vinden waterpunten nauwkeuriger dan technische sensoren. Alonso: “Door het stadsleven en de toenemende vervreemding van de natuur gaat dit vermogen tot waarnemen steeds meer verloren.”

Diego Alonso onderzocht krachtplaatsen op Mallorca. Zijn bevindingen heeft hij verschillende keren door andere mensen laten controleren. “Zonder dat ik iets zei, wezen ze allemaal dezelfde plaatsen aan.”Ramon Llul

Volgens het artikel is La Trapa is een bijzonder energierijke plek, omdat het een samenspel is van bepaalde grondwaterlijnen met onderaardse zoetwaterbronnen op Sa Dragonera. De belangrijkste krachtplaats voor Alonso is de berg Randa tussen Algaida en Llucmajor. Hier trok de beroemede filosoof en theoloog Ramon Llul zich vaak terug om te mediteren.

“Naast natuurlijke krachtplaatsen zijn er ook plekken die mensen met hun persoonlijke energie hebben opgeladen, met name doordat ze daar hebben gebeden of vrolijk zijn geweest”, legt Alonso uit. In Randa komen die eigenschappen bij elkaar.

Van de krachtplaatsen op Mallorca is volgens hem het sterkste natuurlijke energieveld het gebied rondom Colònia de San Pedro ten noorden van Artà. Dat is ook een zeer vruchtbaar stuk land.

Andere krachtplaatsen zijn de hermitage bij Valldemossa, het gebied rond Campanet, evenals Fornalutx, Port de Pollença, San Juan, Lloret, Sineu, Costitx, Galilea, Caimari, Mancor del Valle en Santuario de Bonany.

Het complete eiland Mallorca heeft volgens Alonso veel energie door de geografische ligging. Hier komen verschillende energievelden bij elkaar. Hetzelfde geldt voor Ibiza en Formentera. Menorca ligt op een beetje afstand van deze lijn, maar heeft ook enkele uiterste energierijke plekken.Levenskracht

De Duitse geomant en Feng shui specialiste Sylvia Reichert de Palacio houdt zich al jarenlang met krachtplaatsen op Mallorca bezig. Ze organiseert meditatieve wandelingen op het eiland. Voor haar heeft iedere plek zijn eigen individuele betekenis en werking: “De heilige berg Randa in het midden van Mallorca representeert hartkwaliteiten zoals medeleven en hartwarmte, maar ook levenskracht.”

In het artikel worden nog meer plekken genoemd zoals het klooster LLuc met de zwarte Madonna: de geestelijke beschermvrouw van Mallorca belichaamt de ziel van het eiland en de mogelijkheid in contact net ons diepste wezen te komen.

Een processie in klooster Lluc. © Allard van Gent

Het voormalige klooster Miramar tussen Deià en Valldemosa met een geweldig uitzicht over de noordkust en de tuin waarin bomen elkaar als geliefden omarmen staat voor uitbundige levensvreugde.

Dan komt Puig d’ Alaró aan bod. Deze berg staat voor het inademen van voedende energie. Het schiereiland Sa Foradada symboliseert inspiratie en visioenen, Deià creativiteit. Tenslotte wordt in het artikel over krachtplaatsen op Mallorca nogmaals La Trapa genoemd: een bijzonder vriendelijke plek die gelatenheid overbrengt en de kunst anderen te laten zijn zoals ze zijn.

La Trapa

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden