Hoge verwachtingen aan Amerikaanse toeristen

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:53 pm

Sinds begin deze maand vliegt United Airlines vanaf juni rechtstreeks tussen Palma de Mallorca en New York. De route is een onderdeel van het trans-Atlantische uitbreidingsplan van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

De verwachtingen zijn hoog. De gemiddelde Amerikaanse toerist zou minimaal 1.200 € per dag uitgeven, aldus schattingen van het Spaanse dagblad Ultima Hora. Volgens deze krant zouden de Amerikanen in Palma vooral interesse tonen voor de boetiek hotels in de binnenstad, de sterrenrestaurants, de taxi’s, de huurauto’s (ook met chauffeur), modewinkels en de grote supermarkten en warenhuizen zoals El Corte Inglés.

Daarnaast profiteren hotels die tot Amerikaanse ketens zoals Marriott of Sheraton behoren. Dat zijn bijvoorbeeld het Castillo hotel Son Vida, het Sheraton Mallorca Arabella, het St. Regis Mardavall Mallorca Resort en AC Ciutat de Palma by Marriott en de Marriott’s Club Son Antem.

Via reisbureaus en online kanalen kunnen de bezoekers bezoekjes boeken bij diverse wijngoederen, Michelin sterrenhotel of uitstapjes naar slot Bellver, de Serra de Tramunatana, naar Valldemossa, Sóller, Deià en Alcúdia.

De voorzitters van het hotelverband in Palma Javier Vich liet weten dat de Amerikaanse bezoeker gemiddeld zes dagen op Mallorca verblijft. Dat is drie keer zo lang als bij bezoekers uit andere landen.

Vrijdag 3 juni, een historische dag. De eerste directe vlucht van New York naar Palma is geland. De 204 Amerikaanse passagiers werden verwelkomd door de Mallorcaanse autoriteiten en veel media.
BEKIJK VIDEO

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*