Huisdieren op Mallorca (6)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:56 pm

Uitgave 6, januari 2002

Ten eerste alle lezers een goed en gezond 2001 toegewenst. Ook alle viervoeters en andere huisdieren wens ik een gezond jaar. En dan niet alleen onze trouwe huisdieren, maar ook de dieren die het niet zo goed getroffen hebben. Daarom deze keer mijn artikel maar eens gewijd aan een sociaal aspect en niet aan een medisch aspect.

In deze tijd van het jaar word ik in de praktijk bijna dagelijks geconfronteerd met “gedumpte” honden en katten. Nestjes jonge hondjes, vaak net geboren, worden in zakken of dozen in vuilnisbakken gevonden terwijl oudere dieren gewoon op straat of in het bos worden achtergelaten. Er zijn voorbeelden te over. In de winter is het veel moeilijker een huis te vinden voor deze “achtergelaten” dieren en juist nu in een periode met veel vakanties worden en velen buiten de deur gezet. Deze week alleen al ben ik twee keer gebeld door mensen die een nestje pasgeboren hondjes in de vuilnisbak hadden gevonden. Gelukkig hebben we in deze gevallen een oplossing kunnen vinden maar U kunt zich voorstellen dat dit niet altijd eenvoudig is.
Daarom doe ik een beroep op alle lezers mee te werken om deze vorm van dierenmishandeling een halt toe te roepen, op de volgende manieren kunt u hier uw steentje aan bijdragen:

We moeten met z’n allen de mensen opvoeden die dieren zien als dingen die je weg kunt gooien. Een financiële bijdrage leveren om in het wild levende poesen en katers te laten steriliseren of castreren. Bent u van plan een hond of kat aan te schaffen, ga eerst eens langs bij het asiel alvorens er één duur te kopen bij winkel of fokker. Dit zijn zeker geen druppeltjes op een gloeiende plaat maar werkt wel degelijk deze “stumpertjes van de straat” ook een gelukkig nieuwjaar te bezorgen, daar hebben zij immers ook recht op.

Marianne van der Wal