Copa del Rey 2022: ook de Spaanse koning Felipe zeilt weer mee

Eind juli vindt in de baai van Palma de grootste zeilwedstrijd in het Middellandse Zeegebied plaats. Het is de 41e keer dat de beroemde Regata de la Copa del Rey in Palma de Mallorca van start gaat. Dit jaar zijn de deelnemende teams verdeeld over tien klassen, waarvan één met enkel vrouwelijke deelneemsters. De organsiatie moedigt hiermee de deelname van vrouwen in alle klassen aan. Het is de vierde keer dat er een volledig vrouwelijke klasse deelneemt. Tijdens de 37 editie an de Copa del Rey won de Nederlander Jan de Kraker twee eerste plaatsen. Tijdens de prijsuitreiking op het podium was hij even in gesprek met de Spaanse koning Felipe. Het verslag en de foto met de koning staan op de website van Seaport Sailing Yachts.
Copy del Rey 2021. Foto: ©Laura G Guerra

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Gisteren is voor de 40e keer de Copa del Rey van start gegaan. De zeilwedstrijd duurt van 30 juli tot 6 augustus. De organisatie is in handen van de Real Club Náutico de Palma en de Real Federación Española de Vela.

De Copa del Rey Regatta is de grootste wedstrijd van de Middellandse Zee. Dat zei Jan Kraker in 2018 nadat hij met de Nederlandse Swan 45 K-Force de Copy del Rey in de wacht sleepte. Hij kreeg de hoofdprijs uit handen van de Spaanse Koning Felipe. Lees op www.seaportsailingyachts.nl meer over de overwinning van Jan de Kraker in 2018.

Dit jaar zijn er ook Nederlanders van de partij. Het jacht Flying Dolphin van De Jonge van Ellemeet gaat in de klasse BMW ORC 3 van start, net als het jacht Yellow Rose van Marten Jan Ringers.

Daarnaast vaart ook dit jaar natuurlijk de Spaanse koning weer mee. Gisteren verruilde hij zijn pak en stropdas voor een bermuda en T-shirt. Daarna stond hij aan het roer van zijn jacht ‘Aifos 500’ en genoot van de eerste dag van de Copa del Rey.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.