Hartje zomer op Mallorca: brandweer redt zeven uitgedroogde wandelaars

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Een gezin met kinderen en drie jonge wandelaars wandelden bij de hoge temperaturen met te weinig water

De brandweer heeft gisteren zeven wandelaars gered. Door de hoge temperaturen waren ze in nood geraakt. De eerste noodoproep kwam van een echtpaar dat had besloten met hun kinderen van 8 en 12 jaar te gaan wandelen in het Tramuntana-gebergte en dat in de zinderende hitte van de vroege namiddag.

Ze wilden via Tossal Verds naar stuwmeer Cúber, maar kwamen niet verder dan Sa Coma des Ases in Escorca. Daar zaten ze zonder water en begonnen ze uit te drogen. De ouders waren bezorgd over de gezondheid van hun kinderen. Rond 17.30 uur belden ze het alarmnummer. De brandweerlieden uit Sóller kwamen met spoed te hulp.

“De wandelaars hebben de hittegolf onderschat en zijn te roekeloos geweest om onder deze omstandigheden met kinderen de bergen in te trekken”, aldus de brandweer in een waarschuwing.

Andere wandelaars hadden een soortgelijke ervaring, maar zij liepen zonder kinderen.

Drie jonge wandelaars  belden rond 19 uur met 911. Ze hadden in het gebied van Cap Enderrocat in Llucmajor gewandeld. Ook zij hadden geen water meer en waren uitgedroogd. Bovendien had één persoon zijn voet verwond en kon niet verder lopen. De brandweer van Llucmajor haastte zich om te helpen.

Elk jaar zijn er midden in de zomer weer reddingsoperaties noodzakelijk, omdat wandelaars de hitte op Mallorca onderschatten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*