Wereldboekendag op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Op zaterdag 23 april is het Wereldboekendag, ook bekend als Internationale dag van het boek en de auteursrechten. Op Mallorca is het vooral de dag van de boekhandelaars, de lezers en de auteurs, die zaterdag de straat op gaan om dit te vieren.

In Palma zullen kraampjes staan. Tientallen schrijvers verzorgen ongeveer 200 signeersessies. Dat maakte de Gremi de Llibreters de Mallorca (Boekverkopersgilde van Mallorca) vandaag op de Plaza Major in Palma bekend. De verkoop van de boeken begint om 9 uur ‘s ochtends. Er geldt een korting van 10 procent die morgen al ingaat en t/m zondag vak kracht zal zijn bij alle boekwinkels die bij de Gremi de Llibreters de Mallorca zijn aangesloten.

Deze dag geldt als de belangrijkste campagne voor de boekensector. Wie op zaterdag een nieuw boek wil kopen of een literaire klassieker wil aanschaffen, kan terecht bij één van de kraampjes aan de paseo del Born, las plazas de Cort, Marquès del Palmer y Major, la Rambla, Via Roma, las calles Oms y Sant Miquel, las plazas Porta Pintada en de España, el acceso al parque de Ses Estacions en la calle Blanquerna.

Bovendien zal er op de La plaza de Cort een speciale kraam staan voor de uitgevers, hoewel Àlex Volney, de voorzitter van de Gremi de Llibreters de Mallorca, benadrukt dat zaterdag “de dag van de boekhandel moet zijn”. Ook op de rest van het eiland zal op de belangrijkste straten en pleinen de Wereldboekendag centraal staan in de vorm van kraampjes, verhalenvertellers en andere activiteiten die met lezen te maken hebben.

Eén daarvan is het Bibliotrivial, een evenement dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de bibliotheken van Artà, Binissalem, Esporles, Llubí, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Marratxí, Sant Llorenç des Cardassar en Sineu. Bij deze wedstrijd, die gisteren van start is gegaan en zaterdag eindigt, krijgen de deelnemers iedere dag een e-mail met diverse vragen over diverse onderwerpen die ze vóór 23:59 uur online moeten beantwoorden.

Hieronder via de link een korte reportage over de Wereldboekendag 2020 op Mallorca:
Dia del Llibre 2020: un sant jordi amb calçons curts i mascaretes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*