Bouwwerkzaamheden Cala Ratjada deze week afgesloten

Cala Ratjada. Foto: Gt-man (https://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Gt-man)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

Maandenlang klagen bewoners, vakantiegangers en vooral horecaondernemers over lawaai, troep en versperringen. Volgens de burgemeester van Cala Ratjada Rafel Fernández worden de bouwwerkzaamheden deze week nog afgesloten.

Dat zei Fernández in een interview met het Duitse weekblad Mallorca Zeitung. Hij noemde 23 juni als datum. “Het enige wat nog ontbreekt is de groenvoorziening. Daar zullen we in november mee beginnen. Dat is jammer, omdat we graag nu al een groene promenade hadden gezien. We kunnen nu echter onmogelijk nog meer storingen veroorzaken”, aldus Fernández.

De burgemeester toonde veel begrip voor het ongenoegen van de horecaondernemers en de vakantiegangers die de afgelopen maanden steeds weer bezwaar gemaakt hebben tegen de bouwwerkzaamheden. “Na twee jaar corona-pauze is dat voor de ondernemers natuurlijk fataal”, aldus Fernández.

Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden met Pasen al afgesloten moeten zijn. Dat eind juni nog steeds mensen massief hinder van de bouwwerkzaamheden ondervinden is bijzonder frustrerend voor de belanghebbenden. Rafel Fernández: “We staan enorm onder druk. Alle bezwaren komen bij ons binnen.” Hij voelt zich echter niet alleen verantwoordelijk. Ook de Balearische regering en de voor de kust verantwoordelijke Spaanse instanties zijn bij het bouwproject betrokken.

Video op Facebook:
https://www.facebook.com/video.php?v=1746151618874353

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*