Golf slaat zwemmer tegen een rots: Duitse toerist (75) overlijdt

Santa Ponça. Foto: Rafael Ortega Díaz

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

Een Duitse toerist, die met zijn vrouw en een paar vrienden op vakantie was, is maandagmiddag vroeg om het leven gekomen.

Tijdens het zwemmen werd hij door een golf werd meegesleurd en stootte met zijn hoofd tegen een rots. De klap was zo hard dat de zwemmer het bewustzijn verloor en waarschijnlijk verdronk. Dat is de eerste hypothese van de politie.

Het ongeluk vond plaats in Santa Ponça. De 75-jarige toerist was aan het zwemmen met een vriend. Plotseling verraste de golf de zwemmer en sleurde hem tegen de kust.

De vriend was getuige van de dramatische gebeurtenis. Hij probeerde eerst het slachtoffer te helpen, maar dat lukte niet. Omdat hij niet wist hoe hij hulp kon inroepen, besloot hij het etablissement te bellen waar hij verbleef. Een werknemer waarschuwde onmiddellijk de hulpdiensten van Calvià die een boot van de civiele bescherming stuurden om de Duitse toerist te lokaliseren.

De man werd al snel gevonden en naar de jachtclub van Santa Ponça gebracht. Daar wachtten de ambulance en de lokale politie van Calvià op hem. De medici konden niets meer doen, want de man was al dood.

Op verzoek van de politie werd het lichaam naar een forensisch instituut gebracht. De vrouw van het slachtoffer werd na het drama op de hoogte gebracht van de dood van haar man.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*