Blauwe vlaggen: dit zijn de ‘beste’ stranden van Mallorca in 2022

Playa de Palma zonder blauwe vlaggen
Blauwe vlag op een strand. Foto: Elaltetalicante (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Elaltetalicante&action=edit&redlink=1)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:53 pm

Een blauwe vlag staat voor een strand dat aan meerdere kwaliteitseisen voldoet. Deze blauwe vlaggen afgelopen woensdag weer uitgereikt. Mallorca telt er dit jaar 23. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

De nieuwkomers bij de blauwe vlaggen zijn de stranden Cala Barques en Cala Molins in de gemeente Pollença. Dat staat te lezen op de website van de ADEAC, de organisatie die verantwoordelijk is voor de blauwe vlaggen. Bij het uitreiken wordt er gelet op de waterkwaliteit, de reddingsdiensten en de service. De meeste blauwe vlaggen van Mallorca waaien in de gemeentes Santanyí en Felanitx in het zuidoosten van het eiland.

Een blauwe vlag wordt niet automatisch aan een strand toegekend. De gemeente moet namelijk zelf een verzoek indienen om voor de blauwe vlag in aanmerking te komen. Niet alle gemeentes doen dit, omdat de aanvraag ook geld kost. Daarom waait er bijvoorbeeld op het bekendste natuurstrand Es Trenc van de gemeente Campos geen blauwe vlag. Ook de vele stranden binnen de gemeente Calvià doen niet mee.

Het is handig om te weten dat de rode vlag een compleet andere functie heeft dan de blauwe vlag. Wappert de rode vlag, dan is het verboden om te zwemmen en dreigt er gevaar.

Dit zijn de 23 stranden waar dit jaar de blauwe kwaliteitsvlag zal wapperen:

Gemeente Felanitx
Cala Ferrera
Cala Marçal
Cala Sa Nau
Porto Colom (Platja S’Arenal)

Gemeente Muro
Muro

Gemeente Palma de Mallorca
Cala Estància
Cala Major
Playa de Palma (El Arenal)

Gemeente Pollença
Cala Barques
Cala Molins

Gemeente Sant Llorenç des Cardassar
Cala Millor (Cala Nau)
Sa Coma

Gemeente Santa Margalida
Can Picafort
Son Bauló
Son Serra

Gemeente Santanyí
Cala Gran
Cala Llombards
Cala Mondragó (Sa Font de n’Alís)
Cala Santanyí
s’Amarador

Gemeente Ses Salines
Es Dolç (Es Port)

Gemeente Son Servera
Cala Millor
Es Ribell

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*