Hittegolf op Mallorca: eerste slachtoffer (77) sterft aan een hitteberoerte

Hittegolf op komst

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Gisteren is op Mallorca een 77-jarige man aan een hitteberoerte gestorven. Hij is het eerste slachtoffer van de langste hittegolf op het eiland sinds de weerregistratie. Naar verwachting zullen de temperaturen vanaf dinsdag iets dalen.

Een sporter vond het levenloze lichaam tegen 18 uur in een drooggevallen beek in de buurt van de Cami Fondo, een kleine parallelstraat van de luchthaven-snelweg. Hij belde meteen de politie die vervolgens de brandweer inschakelde om het lichaam te bergen. De 77-jarige man had lichte verwondingen, waarschijnlijk opgelopen toen hij van de helling viel.

De autopsie bevestigde de eerste indruk van de reddingsdiensten dat de man aan een hitteberoerte was overleden. Blijkbaar had hij kort voor zijn dood zijn T-shirt uitgedaan vanwege de sterke stijging van zijn lichaamstemperatuur.

Terwijl op sommige plaatsen op het Spaanse vasteland code rood vanwege de hitte geldt, heeft de Spaanse weerdienst Aemet voor Mallorca vandaag met code oranje (noorden en midden van het eiland) en geel (rest van het eiland) gewaarschuwd.

Vanaf dinsdag zijn er geen hittewaarschuwingen meer, maar het blijft met temperaturen tot 34 graden warm. In de loop van de week zal de temperatuur opnieuw stijgen tot 37 graden op vrijdag. Dat zou wederom kunnen leiden tot een warmtewaarschuwing.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*