Zondag 24 juli: code oranje vanwege hoge temperaturen

Foto: ©Aemet

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Het Spaanse meteorologische instituut Aemet heeft voor zondag 24 juli de code oranje afgegeven voor de Balearische eilanden.

Aemet verwacht een heldere dag met temperaturen die lichtjes zullen stijgen tot maximaal 39 graden in het binnenland en het noorden van Mallorca. In de rest van het eiland blijft de code geel gehandhaafd.

Naar verwachting zal er een lichte wind uit het oosten en zuidoosten waaien.

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

Wat betekenen de kleurcodes?
Aemet gebruikt net als het Nederlandse KNMI internationale waarschuwingskleuren om de impact van gevaarlijk weer aan te geven.

Code groen: geen bijzonderheden
Code geel: wees alert
Code oranje: wees voorbereid
Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is.
Code rood (weeralarm): onderneem actie
Dit is een weeralarm waarbij extreem weer een grote impact op de samenleving heeft. De weersituatie kan voor zoveel schade, letsel en overlast zorgen dat het maatschappij-ontwrichtend kan zijn. Dit kan heel lokaal zijn. Code rood wordt op zijn vroegst 24 uur uitgegeven voordat het weerfenomeen zich voordoet. Code rood kan ook uitgegeven worden als er een kleine kans is op een extreme weersituatie, maar de veiligheidsrisico’s groot zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.