Festival Internacional de Música Deià weer van start

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:53 pm

Dit jaar gaat de 44e editie van het Festival Internacional de Música Deià van start. Na twee jaar pandemie mogen nu weer alle concertzalen volledig worden gebruikt. In 2020 en 2021 zaten er gemiddeld 30 personen in een zaal met een capaciteit van meer dan 100 personen.

Natuurlijk is Son Marroig weer van de partij. Op deze unieke locatie tussen Sóller en Valldemossa vinden 15 klassieke concerten plaats. Daarnaast worden in het hotel Sa Bassa Rotja elf concertavonden gehouden. Ook zullen er  evenementen nabij de kathedraal in Palma de Mallorca worden georganiseerd.

Twee jaar geleden ging organisator Alfredo Oyaguez de samenwerking aan met Festival de Sineu. Die traditie wordt ook dit jaar voortgezet. Nieuw dit jaar is de bodega Tianna Negre in Binissalem. Hier zullen vier concerten worden gehouden. Dit zijn benefietconcerten. Ook in het luxe hotel Belmond La Residencia in Deià vinden twee benefietconcerten plaats.

Op 4 juni vindt in Binissalem een bijzonder benefietconcert plaats waarbij alle opbrengsten naar de Spaanse kok José Andrés en zijn organisatie World Central Kitchen gaan. Momenteel kookt hij voor de bevolking in de door oorlog geteisterde Oekraïne.

Bij dit concert zit de Russische pianist Boris Berman achter de vleugel en wordt de Oekraïense componist Valentin Silvestrov verwacht. Berman zal meerdere stukken van de beroemde 84-jarige componist spelen.

“Dat is de bekendste hedendaagse Oekraïense componist”, aldus Oyaguez. Silvestrov was aan het begin van de oorlog uit zijn gebombardeerde vaderland gelucht en woont sindsdien in Berlijn. Kaarten voor dit bijzondere concert zijn online verkrijgbaar via de website van Tianna Negre.

De concerten in het kader van het Festival Internacional de Música Deià vinden altijd op donderdag vanaf 2 juni tot 29 september plaats. Toegangskaarten kosten 20 euro.

Programma festival (klik op de locatie)

Begin van het festival in 2020 in Son Marroig:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*