Vakbonden roepen op tot staking bij Ryanair: ook bij vluchten van en naar Mallorca

Foto: KonradWyszyskiPlanespotting (https://www.flickr.com/photos/187485943@N07/50803200766/)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

De Nederlanders en Belgen die vanaf Eindhoven of vanuit Duitsland met Ryanair naar Mallorca vliegen moeten rekening houden met een eventuele staking.

De twee Spaanse vakbonden USO en SITCPLA, die de bemanningsleden van Ryanair vertegenwoordigen, hebben tot staking opgeroepen op 24, 25, 26 en 30 juni en ook op 1 en 2 juli. Op deze zes dagen wil men in heel Spanje staken. Mocht dit plan worden omgezet, dan zullen ook vluchten van en naar Mallorca hier mee te maken hebben.

“Een bemanningslid van Ryanair is nog steeds een derderangs werknemer, onze rechten worden nog steeds niet gerespecteerd”, verklaart Lidia Aransanz, algemeen secretaris van de vakbondsafdeling bij Ryanair.

De vakbonden hebben kritiek op het feit dat Ryanair zich nog steeds niet aan het Spaanse arbeidsrecht houdt. Zo weigert de Ierse luchtvaartmaatschappij de medewerkers o.a. 22 vakantiedagen te geven die normaal gesproken voor alle werknemers in Spanje gelden. Ook zijn er onregelmatigheden bij het betalen van de salarissen.

Diario de Mallorca: Los sindicatos USO y Sitcpla convocan huelga en Ryanair los días 24, 25, 26 y 30 de junio y 1 y 2 de julio

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*