Weg naar Cap Formentor afgesloten

Weg naar Cap Formentor afgesloten
De vuurtoren van Cap Formentor. Foto: Isiwal(https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Isiwal)

De weg naar Cap Formentor is vanaf 1 juni tot en met 30 september afgesloten. De carretera de Formentor (Ma-2210) tussen Port de Pollença en de vuurtoren is in die periode voor het particuliere verkeer verboden terrein. Toeristen kunnen alleen nog met een shuttlebus of per fiets de beroemde vuurtoren in noordelijkste puntje van Mallorca bereiken.

Wie de regels overtreedt, moet rekening houden met een boet van 200 euro. Afgelopen zomer werden al 6700 boetes uitgedeeld, omdat mensen zich niet aan de regels hielden. We schreven al eerder over de afsluiting in dit bericht.

Shuttle bus

Er rijden dit seizoen twee shuttle bussen. Lijn 333 rijdt tot het strand van Formentor, lijn 334 tot de vuurtoren. Beide buslijnen starten in de haven van Port de Pollença. Daar is ook een mogelijkheid gratis te parkeren. Zowel buslijn 333 als 334 stopt bij het uitkijkpunt Mirador del Colomer. In de zomer van vorig jaar reed buslijn 334 dagelijks 20 keer heen en terug.

Uitzonderingen

De weg tot Playa de Formentor zal deze zomer deels voor particuliere wagen toegankelijk zijn. De grens bedraagt 300 voertuigen. In het seizoen 2023 wordt er voor het eerst met een automatische slagboom gewerkt.

Hier kunnen badgasten in hun eigen auto ook zonder speciale vergunning doorrijden, mits er op beide parkeerplaatsen van het strand van Formentor nog parkeerplaatsen vrij zijn. Zo ja, dan is de slagboom geopend. Er mag alleen worden geparkeerd op de aangegeven parkeerplekken, Het is verboden aan de rand van de weg te parkeren.

De parkeerbon moet in de drie dagen na het bezoek aan de verkeersafdeling DGT van de Mallorcaanse overheid worden gestuurd. Dat kan per e-mail aan ticketsformentor[AT]dgt.es met een gescande parkeerbon of een gefotografeerde parkeerbon als bijlage.

Alle informatie ook in het Duits op de website van de ADAC, de Duitse pendant van de ANWB (button hieronder).

ADAC: afsluiting weg naar Cap Formentor