Uit het leven gegrepen (20)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:56 pm

Uitgave 20, maart 2003

Mien dobbelsteen?

Schoonmaken is nou niet echt mijn hobby, maar het moet nu eenmaal. Je wilt toch ook niet in een vies huis zitten. Dus wordt elke keer toch weer vlijtig gepoetst. Natuurlijk met de nodige tegenzin. God zij dank is er muziek uitgevonden. Om de stemming dus op een goed niveau te brengen gaat de radio lekker hard aan met vlotte muziek en dan wordt begonnen. Afstoffen is nog leuk, maar dan komt het stofzuigen. Op de één of andere manier heb ik elke keer weer ruzie met de stofzuiger. Is het snoer niet te kort, dan blijft de stofzuiger wel weer haken. Hoe ik het ook doe, dat ding wil gewoon niet wat ik wil. Maar “we zullen doorgaan”. Gelukkig is dweilen dan toch weer een stuk makkelijker. En daarna is tijd voor een pauze, want dan moet worden gewacht tot de vloer weer droog is. De badkamer is snel schoongemaakt. Daar hebben ze tegenwoordig zulke goeie producten voor, dat het een makkie is om de badkamer snel en goed schoon te maken. Dat zijn dan de standaard dingen die elke keer gedaan moeten worden. En ik geef eerlijk toe dat het de ene keer met de Franse slag gedaan wordt en de andere keer grondig. Maar dan zijn er nog de werkjes die (gelukkig) niet elke keer moeten worden gedaan. Zoals de keuken uitsoppen, het spinrag weghalen of de ramen zemen. Over het algemeen werkjes die ook snel en makkelijk te doen zijn. Behalve dan de ramen lappen. Het wassen is geen probleem, maar het aftrekken wil gewoon niet lukken zonder strepen. Als moderne huisvrouw ben ik dus op een gegeven moment overgestapt op Glassex. Maar zelf met dat spul heb ik daarna nog strepen. Erg frustrerend om tot de conclusie te moeten komen dat ik geen echte Mien Dobbelsteen ben. Maar toch na alle ergernis en frustratie lukt het zelfs mij om toch weer het huisje lekker schoon te krijgen. En als het huis dan weer schoon is vind ik dat uiteindelijk toch een lekker gevoel en ben ik weer trots op mezelf. Alles blinkt weer en ruikt lekker fris. En stiekem hoop ik dan dat het deze keer extra lang zo zal blijven. Of dat er een wonder gebeurt zodat ik nooit meer hoef schoon te maken, maar daar zal ik nog wel lang op moeten wachten. Tot die tijd blijf ik moedig, poets keer op keer weer en mocht er toch géén wonder komen, lukt het me misschien toch een Mien Dobbelsteen te worden.

Groetjes Marquerite