Dresscode aan de Playa de Palma

Playa de Palma
Playa de Palma in El Arenal. Foto: Darkone (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Darkone)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

In elf restaurants aan de Playa de Palma geldt sinds kort een dresscode. Vooral ‘s avonds kom je in een voetbalshirt en flipflops niet binnen.

Het zogenaamde “zuiptoerisme” is weer teruggekeerd naar de Playa de Palma. Tot die conclusie kwam de ondernemersvereniging “Palma Beach” deze week. De vereniging werd ooit opgericht om het image rondom de Ballermann tenten wat op te waarderen.

Deze week maakten ook elf aangesloten restaurants hun nieuwe maatregel bekend. Voor de gasten van “Chiringuito Beach House”, “Bonito”, “Bikkini Beach” of bijvoorbeeld “Ginger” geldt nu een kledingvoorschrift. Overdag zullen de regels niet al te streng worden gehandhaafd, aldus de ondernemers tijdens een persconferentie. In de avonduren wordt er echter wel streng gecontroleerd.

De dresscode is af te lezen via een QR-code. Het is de bedoeling de gasten een “smart chic” sfeer aan te bieden. De betekenis is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk wat niet is toegestaan: mouwloze T-shirts, zwembroeken, flipflops, verkleding en spullen die bij de straathandelaars zijn gekocht. Voetbalshirts zijn taboe, net zoals shirts “die reclame maken voor etablissementen die alcoholconsumptie aanprijzen”. De dresscode geldt voor de volgende zaken:

Ginger Beach
Bikkini Beach
El Chringuito Beach House
Bonito Kitchen & Cocktails
Chalet Siena
Upper Mallorca
800 Steakhouse
Little Italy
Emegé
Katagi Blau
Living Room

In 2016 werd de vereniging “Palma Beach” door ondernemers opgericht. Begin april was voorzitter Ferrer nog optimistisch gestemd en sprak zelfs van een nieuw soort vakantieganger. “Dat zijn mensen die voor de eerste keer op Mallorca zijn en dat daarvoor niet durfden, omdat de Playa de Palma een slecht image heeft. Wij hebben ons huiswerk gedaan en in deze zone geïnvesteerd. We hoeven ons niet meer te verstoppen voor andere vakantieplekken zoals Barcelona, Miami of Tel Aviv.”

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.