Uit het leven gegrepen (12)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:56 pm

Uitgave 12, juli 2002

Een WK-finalespelen fan

Zo’n komische fan ben ik dus. Alhoewel je me eigenlijk helemaal geen fan zou mogen noemen. Eigenlijk vind ik het verschrikkelijk om voetbal te kijken. Ik vind dat toneelgespeel zo verschrikkelijk. Vaak gooien spelers zich op de grond, ook al is er niks gebeurt. En dat alleen maar omdat ze dan hopen een penalty te krijgen. Normaal gesproken zou ik geen WK hebben gekeken, maar natuurlijk wilde mijn man graag kijken. Dan word je zo’n beetje min of meer ertoe verplicht om mee te kijken. Nu ik moet toegeven dat er een paar teams bij waren waarbij ik het dit keer wel leuk vond om voetbal te kijken. Zoals bijv. Japan, Korea of Senegal. Die speelde nog echt voetbal. Liepen nog achter de bal aan tot de bal echt over de lijn was. Liepen door als een ander team ze probeerde te takkelen. Toen ik meekreeg dat de trainer van het Koreaanse team Guus Hiddink is, kwam dan toch ook bij mij weer het oranje gevoel naar boven en was ik dan voor hun. Maar dat heeft zich in de loop van het WK nog veranderd. Ik ben uiteindelijk voor Duitsland geworden. Niet omdat mijn man en schoonfamilie Duits zijn. Nee, ik had op een gegeven moment in één van de Nederlandse dagbladen een artikel gelezen, waarin stond dat de financiële-experten van de ABN-AMRO hadden gezegd dat het het beste voor de economie zou zijn als Duitsland wereldkampioen zou worden. Daar ik als makelaar werk en dus toch afhankelijk ben van de economie, heb ik dus gedacht dat als het echt beter voor de economie is dan moet Duitsland ook maar winnen. Op een gegeven moment heb ik gedroomd dat er een finale zou komen tussen Duitsland en Korea en dat Duitsland wereldkampioen zou worden en 1-0 zou winnen. Deze droom kwam dan toch niet helemaal uit. Bij de wedstrijd Duitsland-Korea was ik toch een beetje voor allebei. Ik had het ook erg leuk voor Guus Hiddink gevonden als Korea had gewonnen. Maar nu was Duitsland in de finale. Dat Brazilië uiteindelijk heeft gewonnen vind ik ook niet erg. Het was eindelijk maar eens een mooie en spannende WK en ik vond het voor het eerst in mijn leven eens leuk om voetbal te kijken. Wie weet word ik vanaf nu toch nog voetbal fan.

Groetjes Marquerite