Catamarantocht voor toeristen: Duitse deelnemer sterft

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:50 pm

Afgelopen donderdag kwam in de baai nabij Palma de Mallorca een Duitse toerist om het leven. Een woordvoerder van de Guardi Civil bevestigde dat het om een 73-jarige Duitser gaat. Volgens Spaanse media vond het ongeluk plaats in de buurt van Cap Enderrocat (gemeente Llucmajor).

Het Duitse dagblad Diario de Mallorca schrijft dat de catamaran “Magic” een tocht met vakantiegangers door verschillende baaien in het zuiden van Mallorca hield en vervolgens weer in Palma de Mallorca aanlegde. Pas toen ontdekte men dat er een passagier miste. Reddingswerkers van de brandweer en de Guardia Civil spoedden zich richting Cap Enderrocat. Een helikopter van de Guardia Civil haalde het lichaam van de overleden toerist uit het water.

UPDATE
De Duitse krant Mallorca Zeitung corrigeert vandaag het bovenstaande bericht. Volgens nieuwe onderzoekgegevens was het slachtoffer weliswaar op de catamaran onderweg, maar zou het schip in de baai van Cap Enderrocat zijn gestopt om de passagiers te kunnen laten zwemmen.

De 73-jairge man was ook in het water, maar zou problemen met zijn hart hebben gehad. Hij dreef van het schip weg. Als men merkte dat hij er niet meer was, werden de reddingsdiensten gealarmeerd.

Een medewerker van de catamaran zou na het vinden van het slachtoffer nog geprobeerd hebben de man te reanimeren. Het slachtoffer was met zijn vrouw en kleinkinderen aan boord