Over van alles en nog wat (34)

Mallorca prijsvraag

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Uitgave 34, mei 2004

Het is zondagmorgen 6 uur en ik kan niet meer slapen. De man naast me ligt heerlijk te snurken en ik moet toch vroeg op vandaag omdat ik mijn moeder naar het vliegveld moet brengen, zij heeft een tamelijk vroege vlucht. De vogels in de tuin zijn ook hun vergaderingen begonnen dus kan er net zo goed uitgaan. Terwijl ik nog aan het proberen was om nog een uurtje te kunnen slapen, ging er veel door me heen.

Het was een fijne 14 daagse vakantie met mijn moeder, en we hebben leuke dingen gedaan, zoals naar de markt en shoppen, terrasje hier en daar. Gisteren tijdens het boodschappen doen was ook wel even een spannend moment. We staan bij de kassa en naast ons langs de rij staat een verlaten kar volgeladen met boodschappen, geen eigenaar te bekennen, en ik sluit aan in de rij met mijn kar. Zoals altijd ( bij mij dan ) bemerk ik op het laatste moment dat ik vergeten ben water in te slaan, dus ik vraag aan mijn moeder of zij met de kar even 18 flessen water wil gaan halen, ik blijf dan wel in de rij, en voor haar is het makkelijker de flessen de rijden dan te dragen toch? Ma weg en ik blijf staan. De mevrouw van de kar naast mij komt te voorschijn vanuit het snoeplaantje en alsof het de normaalste zaak van de wereld is, pakt ze haar kar en omdat ik in de rij stond zonder vraagt ze mij of ik opzij wil gaan zodat zij erbij kan. Ik zeg haar, het spijt mij, mijn moeder is even water halen en komt eraan, ik ben moe en heb een beetje haast, dus Nee ik ga niet opzij. Op dat moment begint zij mij in het Duits ( oeps verkeerde been, dat been met die voet met lange tenen) voor rotte vis uit te maken, en ik ben niet agressief maar wel assertief, dus kijk haar aan alsof ik water zie branden.

Ze wordt nog kwader en geeft me een duw en begint me opzij te trekken, en op dat moment springt er iets in me. Blinde woede ,ik geef haar een enorme duw terug waarvan ze stond te wankelen en draai me om, want anders had ik haar een dreun verkocht, zomaar midden in de supermarkt, kan het nog erger ??????

Ja het kan nog erger, ligt er maar aan wat hoe en waar. Deze week waren mijn moeder en ik op visite bij een oude buurvrouw van mijn moeder, de buurvrouw met groene vingers, dat mens is een kei in het verzorgen en vertroetelen van haar planten en haar balkon is een zee van gekleurde geraniums, daar ben ik nou jaloers op. Dus na het alweer uitbundig bewonderen van haar planten trek ik de stoute schoenen aan en vraag haar of ik alstublieft een paar stekkies kan krijgen, want ik wil ook zo graag van die mooie geraniums hebben. Ze kijkt mij aan en zegt mij dat ze niet weet hoe dat moet, stekken, ik kijk haar aan met een vraagteken op mijn gezicht en zij vertelt mij dat ze helemaal geen groene vingers heeft, integendeel, Ze gaat gewoon 2 of 3 keer per jaar naar het tuincentrum nieuwe geraniums kopen, zodat ze altijd mooie planten heeft op haar balkon en de oude planten kreeg mijn moeder altijd van haar. Dus ik heb de groene vingers want ik heb nog steeds 1 geranium over van mijn moeder, wat al een tweedehandsje was. Ben nog niet van de schrik bekomen. Ik ga mijn moeder wegbrengen, tot volgende maand.

Sunflower