Motorrijders demonstreren in binnenstad Palma

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:53 pm

Gisteravond om 19:30 uur kwamen op Plaça d’Espanya in Palma meer dan 600 motorrijders bij elkaar. Ze demonstreerden tegen de plannen van de gemeenteraad van Palma om in de toekomst ook parkeergeld te vragen voor motoren in de blauwe ORA-zone.

In de ORA-zones moesten tot nu toe alleen automobilisten een parkeerticket uit een automaat trekken. Motorrijders konden gratis parkeren. Daar komt dus binnenkort een einde aan. Bovendien mogen deze tweewielers ook niet eer door de zgn. ACIRE-zones voor bewoners rijden, tenzij ze daadwerkelijk in dat gebied wonen.

Xavi Nadal, voorzitter van de motorvereniging Asociación de Empresarios de Motocicleta (Aemot), pleitte voor meer veiligheid voor motorrijders in de stad en wees daarbij op de kwaliteit van de wegen. Bovendien zou hij graag zien dat het aantal parkeerplaatsen voor motorrijders wordt uitgebreid. “Het doel vandaag is om veel lawaai te maken zodat we gehoord worden,” besloot Nadal zijn betoog.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Toeterend baanden de motorrijders zich een weg van het Plaça d’Espanya naar de Avenida Compte Sallent, vervolgens langs de Avenida Alemania, de Avenida Portugal, de Paseo Mallorca en de straten Jaume III, Born en Conquistador tot zij het Plaça Cort bereikten.

Daar lazen ze een manifest voor waarin zij het voor mobiliteit bevoegde raadslid Xisco Dalmau opriepen de voorstellen uit het mobiliteitsplan, dat vandaag moet worden goedgekeurd, op te schorten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*