Mallorca Live Festival 2024: Blondie en Petshop Boys

Mallorca Live Festival 2024
Mallorca Live Festival 2024

Dit jaar heeft het Mallorca Live Festival een paar wereldberoemde gouwe ouwen te gast. De band Blondie met Deborah Harry, gitarist Chris Stein en drummer Clem Burke komt naar het eiland, samen met de bandleden bassist Glen Matlock (basigitaar), Tommy Kessler (gitaar) en Matt Katz-Bohen (keyboards). Ook van de partij zijn de legendarische Pet Shop Boys. Blondie speelt op 13 juni, de Pet Shop Boys op 15 juni.

Blondie

Tot de hits van Blondie horen het baanbrekende rock-disco nummer ‘Heart of Glass’, het al even invloedrijke hiphopnummer ‘Rapture’, de love song ‘One Way Or Another’ en het bekende ‘The Tide Is High’. Het optreden op Mallorca is een spannende reis terug in het verleden naar de tijd dat Blondie punk naar de dansvloer bracht en een breder publiek liet kennismaken met hiphopgeluiden.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De afgelopen vier decennia is Blondie wereldwijd een icoon geworden die nog steeds invloed heeft op de wereld van de muziek, de mode en de kunst. Van een onbekende punkgroep van de Lower East Side tot internationale ambassadeurs van cool New York cool. Blondie verkocht tot vandaag wereldwijd 40 miljoen albums

Pet Shop Boys

De Pet Shop Boys staan in het Guinness Book of Records als het meest succesvolle duo in de Britse muziekgeschiedenis. Sinds ze in 1985 bij Parlophone Records tekenden, hadden ze 42 Top 30-singles in het Verenigd Koninkrijk waaronder 22 Top 10-hits en vier nummer één hits. Ze brachten 14 studioalbums uit die allemaal de UK Top 10 en albumcharts over de hele wereld terechtkwamen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Neil Tennant en Chris Lowe werken momenteel aan hun 15e studioalbum dat in april 2024 moet uitkomen. Het is dan ook 40 jaar geleden dat de eerste Pet Shop Boys-plaat werd uitgebracht. Langverwachte nieuwe nummers en een zeer speciale verjaardag die tijdens het Mallorca Live Festival zal worden gevierd.

De Pet Shop Boys gaven tot nu toe shows in 63 landen voor een miljoenenpubliek. Ze waren het hoofdnummer op veel toonaangevende festivals, waaronder Roskilde, Corona Capital Mexico City, Electric Picnic Ierland, Sonar Barcelona, Primavera Barcelona, Madrid en Porto, Latitude UK, Way Out West Zweden, Bestival en Summer Sonic Japan.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Het festival vindt plaats in het Aquapark Antiguo, omgeven door strand en bergen. Het Mallorca Live Festival begon in 2016. Door de hoge kwaliteit van het aanbod en de unieke, droomachtige locatie was het festival al snel een blijvertje. Hier waren in het verleden Nina Kraviz, Primal Scream, The Prodigy, The Vaccines en Two Door Cinema Club te gast.

Mallorca Live Festival 2024
13/14/15 juni 2024
Website: mallorcalivefestival.com
Tickets: mallorcalivefestival.com/tickets