Nieuwe parkeerverboden voor bezoekers van Cala Llombards

Cala Llombards. Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Oltau

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:53 pm

In Cala Llombards (gemeente Santanyí) gelden sinds 1 mei nieuwe verkeersbeperkingen voor de bezoekers van deze populaire badplaats. De alleen voor bewoners toegankelijke zone ACIRE is uitgebreid met 20 afgesloten straten die alleen voor bewoners toegankelijk zijn.

De straten zijn aan borden en hekken te herkennen. Daarnaast zullen in het hoogseizoen politieagenten het doorgangsverbod controleren. De maatregel is nodig, omdat in de zomer van 2021 bezoekers hun auto’s soms kriskras op de straten parkeerden om vervolgens uren in de rij te staan om het piepkleine strandje te bereiken. De meeste gasten wilden alleen een foto voor Instagram of een andere sociale media kanaal maken om vervolgens weer terug te keren.

Het probleem kan dit jaar nog groter worden, omdat het pas geopende parkeerterrein met 300 plekken bij de ingang van het dorp op aandringen van de eilandraad is gesloten. De gemeente Santanyí doet er alles aan om de parkeerplaats bij Cala Llombards weer toegankelijk te maken. Volgens de gemeente moet er een compleet nieuwe administratieve procedure opgestart worden om de parkeerplaats door de eilandraad goed te laten keuren. Dit proces is inmiddels afgesloten. Onduidelijk is nog wanneer de parkeerplaats opnieuw in gebruik genomen kan worden.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*