Mallorca: hittegolf op komst

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

Volgens het Spaanse meteorologische instituut Aemet zal het vanaf morgen 35 graden op Mallorca worden, met uitzondering van het uiterste westen en oosten. Daar worden temperaturen van rond de 29 graden verwacht. De zon zal de hele dag vanaf een onbewolkte hemel schijnen. Dinsdag zal het 34 graden in Pollença worden, 36 graden in Sóller tot 39 graden in Inca.

In de kustplaatsen zoals Capdepera en Andratx wordt het met 32 graden iets milder. Op woensdag wordt het dan nog een stukje warmer met maximaal 39 graden in het midden van het eiland en Llucmajor, 37 graden in het Tramuntana gebergte en 36 graden in het noorden rondom Alcúdia.

Hoewel het weer nooit exact te voorspellen is, ziet het ernaar uit dat er in de rest van de week geen grote veranderingen optreden. Het zal tot en met vrijdag zeer warm blijven met op bepaalde plekken van het eiland temperaturen boven de 35 graden.

Ook de temperaturen in de nacht stijgen. Volgens de weersverwachting worden er vanaf morgen uitsluitend tropische nachten verwacht.

Bekijk de weersvoorspelling van Aemet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*