Weersverwachting Mallorca: hittegolf op komst

Weersverwachting Mallorca
Hoofdkwartier van het Spaanse staatsinstituut voor meteorologie (AEMET) in de universiteitsstad Madrid. Foto: Zarateman (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Zarateman)

Mallorca verwacht de eerste echte hittegolf van het jaar. Volgens het Spaanse weerinstituut Aemet liggen de temperaturen de komende week aanzienlijk hoger dan afgelopen week. Vooral op dinsdag kan het zeer warm worden met piektemperaturen van 36 en 37 graden in het midden en noordoosten van het eiland. Op sommige plaatsen kan de temperatuur zelfs nog hoger zijn.

Dit weekend startte overwegend bewolkt, maar naar verwachting blijft het vandaag (15.06.2024) droog. De temperaturen zullen stijgen tot 26 graden in het Tramuntana gebergte en 32 graden in het midden en oosten van het eiland.

Op zondag verandert er niet veel, alleen de temperatuur zal naar verwachting iets lager liggen. Het zal helder tot licht bewolkt zijn met temperaturen tussen 25 en 29 graden. Op maandag stijgt het kwik tot 27 graden in Capdepera, 28 graden in Port d’Andratx, 30 graden in Palma en 32 graden in Sa Pobla.

De warmste dag van de week is volgende de meteorologen dinsdag. In Palma zal de temperatuur op die dag oplopen tot 32 graden, in Llucmajor kan het 34 graden worden, 35 graden in Santa Maria en in Sineu en in Sa Pobla en Pollença worden temperaturen rond de 37 graden verwacht. Op woensdag dalen de temperaturen weer en woensdagmiddag en donderdag kan het licht regenen. De watertemperatuur op Mallorca is momenteel 21 tot 22 graden.Bekijk zelf de weersverwachting op Mallorca

Het Spaanse weerinstituut heeft een handige tool waarmee je de weersverwachting op Mallorca kunt bekijken. Hij is ook in het Engels beschikbaar. Klik op de afbeelding hieronder om direct op de juiste pagina van het weerinstituut te komen. Met de schuifbalk onderaan bepaal je de datum en in het menu rechts kies je wat je wilt zien: de temperatuur, de gevoelde temperatuur, de vochtigheid, etc. Op de kaart zelf schuif jemet je muis of vinger naar het gebied dat je wilt bekijken, in dit geval dus naar rechts richting de Balearische eilanden.

Weersverwachting Mallorca
© aemet.es

Niets is zo veranderlijk als het weer. Dat zou eigenlijk onder iedere weerverwachting moeten staan. Daarom sluiten we dit bericht graag met die woorden af.