Hildegard Knef op Mallorca

De Duitse zangeres Hildegard Knef maakt TV opnamen, 14 maart 1969. Foto: Eric Koch for Anefo (https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Eric_Koch)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

Liefhebbers van de muziek van Hildegard Knef komen op 23 juli aan hun trekken in de cultuurfinca Son Bauló in Lloret de la Vistalegre.

De zangeres Ila Raven brengt samen met haar pianist Frank Augustin grote liederen ten tonele die het leven van Hildegard Knef muzikaal weergeven. De titel van hun show luidt “Bin ich Knef”?

Hildegard Knef (Ulm, 28 december 1925 – Berlijn, 1 februari 2002) was een Duits actrice, schrijfster en zangeres. Ze wordt vergeleken met die andere Duitse diva, Marlene Dietrich, die in Amerika beter uit de verf kwam dan Knef.

De vergelijking betreft vooral het type vrijgevochten, zelfbewuste vrouw. Zonder meer geldt Knef als een van de belangrijkste actrices van het naoorlogse Duitsland (Wikipedia)

Zaterdag 23 juli 
18:00 uur:  3-gangen-wok € 22,- | 19:30h concert / show € 18,-
Altijd vooraf aanmelden, Son Bauló bevestigt de aanmelding!
Aanmelding: son-baulo[AT]son-baulo.com
Website: www.son-baulo.de

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

In 2005 was Mallorca Vandaag al een keer te gast in Son Bauló om de Nederlandse cabaretier Robert Kreis te interviewen. Dat interview verscheen destijds in de gedrukte uitgave en is opgenomen in het boek. Robert Kreis was op de finca terechtgekomen door contact met Will Kaufmann, de man die vandaag de dag nog steeds actief is in zijn Son Bauló.

Robert Kreis was zeer onder de indruk van deze Duitse duizendpoot in Lloret: ‘Deze man moet in het schijnwerperlicht, hij is uniek. Niet alleen vanwege het optreden, maar hoe het was opgebouwd. Hele tuinen waren belicht. De mensen kwamen binnen en de tafels waren gedekt met echt oud Frans porselein. Na het eten naar die mooie kleine theaterzaal met van die kroonluchters. Allemaal heel mooi gemaakt en aangekleed. En leuke mensen. Er waren ook Nederlanders, Duitsers waren er, Engelsen. Ook Spaanse mensen die niets verstonden, maar erg moesten lachen om mijn gezicht. Deze man probeert hier op het eiland iets heel bijzonders op te bouwen, namelijk Europese cultuur te brengen voor de Europese bevolking op Mallorca. Hij heeft toch al een vaste kern van bezoekers. Het is een ongelooflijke geheime tip. Hij doet lezingen, muziek, kookcursussen, bakt taarten, kookt als een gek en organiseert culturele evenementen. Uniek. Ik kende hem niet, het contact is gekomen via een vriendin van hem die in de buurt van Frankfurt woont en daar heb ik vaak opgetreden. Zij zei, die Robert Kreis moet je nemen, dat is iets voor jou. Zo ben ik hier terecht gekomen.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.