Het geheim van Mallorca: de zaak Carlo Heuvelman

Mallorca zaak

Last updated on mei 10th, 2024 at 06:25 pm

Het geheim van Mallorca is de naam van een podcast over de Mallorca-zaak. We hebben het dan over de gewelddadigheden in de nacht van 13 op 14 juli 2021 in El Arenal. Daarbij overleed de 27-jarige Carlo Heuvelman. Over de zaak is al veel gezegd en geschreven.

Vandaag verscheen er nieuws van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Dit hof behandelt het hoger beroep dat is aangevraagd door het Openbaar Ministerie en door de verdachten in deze zaak. In onderstaand filmpje geeft persraadheer Bart Hofstra toelichting op de beslissingen van het hof n.a.v. de onderzoekswensen van het OM en de verdachten. Er is o.a. besloten dat zaak in december 20234 inhoudelijk zal worden behandeld. Daarvoor worden meerdere dagen uitgetrokken. Klik op onderstaande afbeelding voor de video op www.derechtspraak.nl.

Het geheim van Mallorca

De rechtspraak

Er zijn twee manieren om de complete Mallorca-zaak nog eens van A tot Z te bekijken. De website van De Rechtspraak heeft het hele proces tot nu toe in kaart gebracht. In korte filmpjes geeft een persrechter toelichting op de zaak. Via deze link kun je alles bekijken.

Het geheim van Mallorca

De misdaadverslaggever Joris Peters van nu.nl bekeek de zaak vanuit een ander perspectief. In zijn spannende en informatieve podcast Het geheim van Mallorca kom je van alles te weten over wat er die nacht op Mallorca gebeurd is. In de eerste afleveringen is hij op het eiland. Hij spreekt onder andere met de door de wol geverfde kroegbaas Arie van café De Zaak.

Deze Rotterdamse horecaman werkt al 24 jaar op het eiland. Normaal gesproken is hij wantrouwig als er journalisten in de buurt komen, maar voor deze podcast wilde wel medewerking verlenen. Aan de hand van zijn verhaal krijg je een goed beeld van wat er aan de vechtpartijen vooraf ging. Ook leer de je verdachten beter kennen. Arie had de hoofdverdachte Sanil B. in de bewuste nacht nog in zijn handen. Had ik hem maar 3 minuten langer vastgehouden, zegt Arie.

In een andere aflevering komt de advocaat van Carlo en zijn vrienden aan het woord. Juristisch verslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf is bij alle zittingen in Lelystad aanwezig en vertelt hoe zij alles ziet. Zij vindt bijvoorbeeld dat de verdachten niet allemaal slechte jongens zijn. Er was volgens haar die nacht sprake van groepsdynamiek, alcohol en de remmen los.

De podcast bestaat uit 7 afleveringen en is zeer de moeite waard. Misdaadverslaggever Joris Peters gaat op zoek naar antwoorden en als luisteraar krijg je aflevering na aflevering een steeds completer beeld van deze beroemde zaak. Het is een aanrader, omdat je in de reguliere media vaak alleen de headlines leest en niet weer wat er zich op de achtergrond allemaal heeft afgespeeld.

LINK NAAR DE PODCAST “HET GEHEIM VAN MALLORCA”