Openbaar Ministerie Nederland eist 26 jaar voor 3 hoofdverdachten zaak dodelijk geweld in El Arenal

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Dat schrijft de Diario de Mallorca n.a.v. de bewijslast die het Nederlandse OM op tafel heeft gelegd. Drie Nederlandse jongeren schopten op 14 juli 2021 hun 27-jarige landgenoot Carlo Heuvelman dood, terwijl hij al op de grond lag.

Volgens het OM was het geen caféruzie, maar opzettelijk geweld. Daarnaast worden de jongemannen beschuldigd van verschillende mishandelingen in de betreffende nacht. Het Openbaar Ministerie eist tien jaar gevangenisstraf voor de hoofdverdachte, terwijl de twee andere verdachten van de dood van Heuvelman acht jaar gevangenisstraf boven het hoofd hangt.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Volgens het OM maakten de verdachten deel uit van een groep vrienden die in Nederland op vakantie waren. “Ze gingen die nacht vechten en sloegen er meedogenloos op los,” aldus de aanklager. De eerste “uitbarsting van geweld” vond plaats voor een zaak in de Calle Cartago. Een ruzie over zitplaatsen escaleerde in ernstige aanvallen door de verdachten. Een van de slachtoffers werd tegen het hoofd geschopt.Uitgebreide informatie over deze zaak staat op de website www.om.nl.