Taxiprijzen op Mallorca

Taxiprijzen op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Nadat de stad Palma de taxiprijzen heeft verhoogd gaan nu ook de taxitarieven voor de rest van het eiland omhoog. Een prijs voor een gemiddelde taxirit stijgt met 5,16 procent. De taximeters moeten voor de nieuwe taxiprijzen op Mallorca nog omgezet worden op het nieuwe tarief. Dat gebeurt de loop van april en mei, aldus Mari Carmen Navarro, directrice van de Agrupación Local de Autoturismo de Calvià.

Bij de taxiprijzen op Mallorca wordt er een verschil gemaakt tussen het stadstarief (urbano) en het streektarief (interurbano). Per rit kan slechts één tarief gelden. Dus wil je vanuit Palma met de taxi naar Andratx, dan geldt het streektarief en niet eerste het stadstarief en vanaf de stadsrand het streektarief.In het stadgebied gelden de tarieven 1 en 2. Bij ritten over het eiland gelden de tarieven 3 en 4. Tarief 3 is het algemene dagtarief van 6 tot 21 uur. De prijsklasse 4 geldt voor ‘s nachts en op zon- en feestdagen alsook op zaterdag vanaf 14 uur.

Volgens het dagtarief 3 van de taxiprijzen op Mallorca kost een kilometer 1,16 €. De minimale prijs bedraagt 3,31 euro. Een uur wachttijd kost 19,52 €. Volgens het nachttarief 4 kost een kilometer 1,32 €. De minimale ritprijs bedraagt 4,25 €. Een uur wachten kost 18,98 €.

Toeslagen
Wie een taxi via een centrale bestelt, betaalt 1,11 € toeslag. Ritten naar havens en vliegvelden kosten 3,08 € meer. Wil je de bergen in, dan betaal je 4,26 € toeslag. De taxiprijzen op Mallorca voor ritten naar Sa Calobra of Cala Tuent worden met een toeslag van 8,52 € belast.

De bagage wordt in principe gratis vervoerd. Alleen iemand die een groot aantal koffers meeneemt riskeert een toeslag bij de taxiprijzen op Mallorca. Taxi’s met vier vrije zitplaatsen moeten tot 50 kilo bagage kosteloos transporteren. Bij meer zitplaatsen is de vrije grens 60 kilo.

Per ongebruikte zitplaats mag 30 kilo extra worden meegenomen. Wie deze grens overschrijdt, moet 4 cent per 10 kilo en kilometer betalen. Aangezien de taxichauffeurs in de regel geen weegschaal bij zich hebben, is heffing van deze toeslag onwaarschijnlijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.