Formentera én Mallorca: twee zwemmers verdronken

Een ziekenwagen van 061. Foto: 1997 (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:1997)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

Gistermiddag zijn op de Balearische eilanden twee zwemmers om het leven gekomen. De dodelijke ongelukken speelden zich af in het water bij een strand in Formentera én in Cala s’Almunia op Mallorca. Dat maakte de dienst achter het Spaanse alarmnummer 061 bekend.

Het slachtoffer in Formentera was een 71-jarige Duitser. Hij bevond zich in het water bij het strand van Migjorn, in de buurt van het restaurant La Fragata. Om 18 uur werd het alarmnummer gebeld. Ondanksreanimatiemanoeuvres van de reddingswerkers overleed de man in de ziekenwagen van 061.

Bijna tegelijkertijd vond een soortgelijk ongeluk plaats in Cala s’Almunia, in de Mallorcaanse gemeente Santanyí. In deze baai zagen de badgasten een man op de bodem van de zee liggen. Een politieagent buiten dienst haalde hem uit het water en reanimeerde hem 20 minuten lang. De medische diensten namen het van hem over en reanimeerden het slachtoffer vervolgens bijna een uur lang. Het mocht helaas niet baten. De 40-jarige zwemmer werd uiteindelijk dood verklaard.

De afgelopen weken zijn er op de stranden van de Balearen verschillende dodelijke slachtoffers gevallen. Er is ook een aanzienlijke stijging van het aantal reddingen van zwemmers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*