In Formentera gaat een luxe jacht in vlammen op

In Formentera gaat een luxe jacht in vlammen op
Formentera. Foto: Emanuela Meme Giudic… (https://web.archive.org/web/20161025143948/http://www.panoramio.com/user/626716?with_photo_id=79434197)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:50 pm

Gisteren is voor de kust van buureiland Formentera een luxe jacht met een lengte van 45 meter in vlammen opgegaan. Aan boord van het schip bevonden zich op het tijdstip van de brand zeven bemanningsleden en negen gasten. Ze werden door de Guardia Civil zonder verwondingen aan land gebracht.

Het ongeluk gebeurde tegen 17 uur. Naar het schijnt heeft de bemanning eerst zelf geprobeerd de brand te blussen. Deze raakte echter al snel buiten controle. De rookwolken waren zelfs vanaf Ibiza te zien. Pas rond 21 uur was het vuur compleet geblust. Over de oorzaak is nog geen informatie bekend.

Het jacht Aria SF is van de Italiaanse ondernemer Paolo Scudieri (62) die veel geld met auto-onderdelen heeft verdiend. Volgens de Diario de Ibiza is hij ook toerismeambassadeur van het vorstendom Monaco en lid van de raad van beheer bij de Banco di Napoli. Bovendien zou hij over enkele horecabedrijven beschikken. Het is niet bekend of de eigenaar tijdens het ongeluk ook zelf aan boord was.

Het schip zou in mei van dit jaar pas zijn opgeleverd en door de uit Venetië stammende designer Enrico Gobbi zijn ontworpen. De waarde wordt geschat op 25 miljoen euro.

In Formentera gaat een luxe jacht in vlammen op: bekijk foto’s van het schip op SUPERYACHT FAN.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*