Formentera: zes Nederlanders verongelukken met rubberboot, één dode

In Formentera gaat een luxe jacht in vlammen op
Formentera. Foto: Emanuela Meme Giudic… (https://web.archive.org/web/20161025143948/http://www.panoramio.com/user/626716?with_photo_id=79434197)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

In de wateren voor de kust van Formentera vond vanochtend rond 03:45 uur een ongeluk met een gehuurde rubberboot plaats. Aan bood bevonden zich zes Nederlanders tussen 24 en 48 jaar. De boot botste om nog onbekenden redenen tegen de rotsen.

Bij hulpdiensten maakten bekend dat het om een 7 meter lange boot ging. Vanuit Ibiza werd een helikopter ingezet om de Nederlanders te redden. De Spaanse media Cronicabalear en Periódico de Ibiza schrijven dat ter plekke een 35-jarige Nederlander aan een hartstilstand stierf. De Nederlandse media zoals AD en Telegraaf schrijven dat een 49-jarige Nederlander hierbij om het leven kwam en beroepen zich op een bevestiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de Periódico de Ibiza raakte een 48-jarige Nederlander zwaar gewond. Hij werd overgebracht naar ziekenhuis Can Misses op Ibiza. De vier andere Nederlanders werden behandeld in het ziekenhuis van Formentera.

De eerste onderzoeken hebben uitgesloten dat het incident verband houdt met een geval van illegale immigratie of drugshandel.