Dennie Christian in Cala d‘Or

V.l.n.r.: Dennie Christian en Allard van Gent

Last updated on mei 20th, 2023 at 09:51 pm

DVD opnamen van Dennie Christian in Cala d‘Or

Nederlandse artiesten in de bar om een filmpje op te nemen. Misschien leuk voor het krantje“, vertelde Ben, eigenaar van bar Port Pub in Cala d’Or mij door de telefoon. „Wie dan?“, vroeg ik. „Nou, ik heb in ieder geval gehoord dat Dennie Christian hier iets gaat doen.“ Ik bedank Ben en rij een uur later naar Cala d’Or om te kijken wat er aan de hand is.

Het terras van de Port Pub, het gezellige bruine café boven aan de haven van Cala d’Or, is goed gevuld. Uit de boxen klinken oude Engelse hits van vroeger. Een cameraman is in de weer met wat kabels en ik kijk of ik wat artiesten kan ontdekken. Als Ben mij voorstelt aan de mensen van John Huijbregts Media Productions (www.camerateam.nl) kom ik al snel in contact met Dennie Christian. In mijn geheugen zie ik het Tros programma „Op volle toeren“, waarin hij onder andere vaak optrad met zijn hit „Rosamunde“. Dat is de Dennie Christian die ik ken. De Duitse „schlagerzanger“ die ook in het Nederlands zingt.

De zanger moet dan toch al wat jaren ouder zijn, maar dat is hem in totaal niet aan te zien. De altijd jonge Dennie Christian, die als een „oude rot in het vak“ bestempeld kan worden, staat Mallorca Vandaag graag te woord. Natuurlijk willen we weten of hij Mallorca kent. „Vroeger heb ik heel veel optredens gedaan in Oberbayern in Arenal. Zeg maar de „Ballermann feeling“. Maar dat doe ik al jaren niet meer, want dat trekt me niet zo. Het eiland zelf trekt me heel erg. We zitten nu in Cala d’Or en hebben wat clips opgenomen op het jacht van een Engelsman, die onze regisseur ontmoette. De man was meteen bereid om het te doen. Het was zo gaaf en zo waanzinnig mooi. Alles komt op het nieuwe album, op de DVD.“ Dennie Christian legt uit dat vandaag de dag bijna alles op een DVD komt, omdat dit moeilijker te downloaden is van internet.

Het nieuwe album van Dennie Christian zal „Dit is liefde“ gaan heten. De titelsong konden de aanwezigen in de Port Pub meerdere malen horen, omdat er zo’n 4 of 5 verschillende clips in de bar werden opgenomen. De melodie van „Dit is liefde“ moet de Duitse gasten bekend in de oren hebben geklonken, want „Dit is liefde“ is een Nederlandstalige versie van de grote schlager hit „Verdammt Ich Lieb Dich“ uit 1989, gezongen door Mathias Reim.

We praten nog wat over Mallorca, een eiland waar voor Dennie Christian veel herinneringen aan vast zitten. „Ik trad 25 jaar geleden al op in de discotheken op Mallorca. De Zepplin, je had de Rutchbahn. De Joy, dat soort dingen. Maar hoofdzakelijk ben ik hier geweest om vakantie te houden, om rust te vinden met mijn gezin. Gewoon een beetje van de sfeer genieten. Want ik blijf het een prachtig eiland vinden. Het is een oase als je de plekken kent.“

Dennie Christian vindt met name de dorpjes Deià en Valldemosa heel erg mooi. „Je hebt hier plekken die zijn nog zo onberoerd en heel mooi zijn. Daar hou ik van. En in de stress van het leven is het altijd wel fijn als je wat plekken vindt waar je nog dát kunt vinden waar je hartje naar vraagt. Gewoon jezelf laten vallen, dat kan ik hier heel goed.“. Lachend voegt hij er nog aan toe „ik denk dat ik in een van mijn vorige levens hier al een keer geleefd heb“.

Als Dennie Christian zich voorbereidt op de opname van de videoclip, praten we een stoeltje verderop met de zanger Theo van Kleef. Hij is op vakantie bij de opnames van Dennie Christian. Theo van Kleef is een Engelstalige zanger en beroemd geworden door een optreden in de Soundmixshow van Hennie Huisman. Het is de eerste keer dan hij Mallorca bezoekt. „Ik ben wel vaker in Spanje geweest. In Malaga, Lloret, dat soort dingen. Maar mijn eerste indruk van het eiland is dat het hartstikke mooi is. We zijn hier in het centrum geweest en in de haven. Er is nog veel om te bekijken.“ Het laatste album van Theo van Kleef verscheen 4 maanden geleden en werd in Malaga opgenomen. Van het album verscheen een cd en een DVD. Momenteel is hij alweer bezig met een nieuw album. In het voorjaar zullen er opnames in het buitenland worden gemaakt voor de DVD, misschien op Mallorca.

Tenslotte nog een kort gesprekje met de Nederlandse Schlagerkoning Grad Damen, die de afgelopen 3 jaar met maar liefst 10 singles hoog in de hitlijsten van Nederland stond. Van hem wordt wel gezegd dat hij de romantiek van Frans Bauer combineert met de energie van René Froger. Grad Damen bracht 4 albums uit, een speciaal kerstalbum en 2 DVD’s. In 2002 was hij te zien op het Lowlands-Festival in de Flevopolder en hij was speciale gast tijdens de Ahoy concerten van Andre Hazes. Op de Nederlandse televisie was hij te zien bij o.a. „Koffietijd“, „Hoeba, Hoeba Hob“, „Reisjes Langs De Rijn“, De Nacht van Oranje en „Herberg de Leeuw“.

Grad Damen is naar Mallorca gekomen om een duet te zingen met Dennie Christian. Veel van het eiland heeft hij nog niet gezien. „Alleen het vliegveld en dit café“, vertelt de sympathieke zanger, die enkele jaren geleden regelmatig achter de microfoon stond in café „Bolle Jan“, het bekende café van de vader van René Froger. „En donderdag vlieg ik weer vroeg terug naar Nederland. Donderdagmiddag heb ik opnames met Wendy van Dijk en vrijdag ga ik naar Mexico.

Tijdens ons gesprek is het nog maar kort geleden dat Andre Hazes overleed. Grad Damen was uitgenodigd en aanwezig bij de herdenking in de Amsterdamse Arena. „Andre is nog op mijn bruiloft geweest“, vertelt hij. Maar dan laat hij weten dat hij er „nog helemaal doodziek van is „ en er nu liever niet over wil praten. Logisch.
We praten nog even over het nummer dat hij met Dennie Christian opneemt. „Het is een heel bekend liedje met de titel „Du“. Dennie zingt daarin de Duitse versie en ik de Nederlandse versie van Hazes.“

Op 1 november begint Grad Damen met een theatertour, die duurt tot 31 december. „Ik doe 20 theaters door heel Nederland. Dat wordt hartstikke leuk. Het is een eigen show van mezelf met een heel groot showorkest en er zullen ook special guests opreden“, vertelt hij. „Ik zal ook nummers zingen van mijn nieuwe album „Ik neem je mee“, waarvan de de cd al uit is. Binnenkort komt er een DVD van.“

Door: Allard van Gent

Bovenstaande bijdrage verscheen in de gedrukte uitgave van Mallorca Vandaag in 2004 en is in het boek “Mallorca Vandaag 2001-2006” opgenomen.

Beluister “Dit is liefde”:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*