Sex on the beach

Last updated on mei 20th, 2023 at 09:51 pm

Uitgave 14, september 2002

Deze naam is ooit verzonnen voor een cocktail. Mix 1/5 deel Cointreau en 1/5 deel Pasoa, vul het glas verder met jus d’orange en hier heb je een heerlijk beach-drankje. Maar hoe is het nu verder op Mallorca met de sex. Als je de opgeklopte programma’s op de Nederlandse T.V. mag geloven dan gaat het er op de stranden van de Spaanse vakantiekolonies heftig aan toe. Hijgerige programmamakers berichten van een waar Sodom en Gomora. Vrije liefde is op elke hoek van de boulevard, op het strand en in de discotheken volgens deze sensatiemakers de normaalste zaak van de wereld, je hoeft absoluut geen moeite te doen om te scoren. Ze stellen het voor alsof de mannelijke vakantieganger, als een moderne Don Juan, de vrouwen van zich af moet slaan, als vliegen in de Sahel. Je ziet het al voor je, op de balkons van de hotels waslijnen vol met gewassen condooms omdat het anders een te zware wissel trekt op het vakantiebudget. Na twee weken vertoefd te hebben in het paradijs, busladingen vol jongens, uitgemergeld en bijna kruipend naar de Gate, op weg naar huis om in 50 weken weer krachten op te doen voor weer 2 weken topsport in het zonnige zuiden. De meisjes en vrouwen doen volgens deze ranzige beeldbuisvervuilers dienst als een soort menselijke afvalcontainers.

Maar wat is nu eigenlijk de realiteit. Hiervoor heb ik een mini-enquête gedaan. Het meest extreme was een meisje die in 2 weken 6 vriendjes voor één nacht had gehad, maar vertelde zij mij “dat was om wraak te nemen op mijn vriend omdat hij tijdens zijn vakantie 1 x vreemd was gegaan”. Ik hoop wel dat haar wraak zoets was. De meest gehoorde opmerking van de jongens was, “ik heb gisteravond bijna geneukt”. En dat 14 dagen lang. Dat doet mij aan mijn jeugd denken. Wij woonden in een buitenwijk van een dorp, en elke dag kwam de bakker langs, als ik dan om een broodje vroeg zei hij morgen. Dus de volgende dag vroeg ik naar mijn beloofde broodje zei hij “ik heb gezegd morgen en het is nu vandaag.” Terug naar de realiteit van ons broeierige eiland. Uiteraard worden er vakantieliefdes geboren, maar diegene die daar het meest van profiteren zijn de promotiemedewerkers van de discotheken. Vaak goed uitziende jongens, goed gebruind en wasbord body, snelle babbel dus interessant voor de meisjes. Door veelvuldig bezoek aan de sportschool blijven zij er ook goed uitzien. Voor de vakantiegangers blijft het bij een beetje zoenen. Het meisje zegt; ja, ik heb een paar keer wat gehad met een jongen, beetje gezoend. De jongen zelf: och, ik heb een paar keer een lekker wijf versierd, effe mijn lat in d’r bek gehad en net dat ik dacht, zo nou effe lekker rampestampen, hield zij ermee op. Derhalve verschil van interpretatie. Gebeurt er dan helemaal niets op het gebied van de grootste hobby van de mensheid. Is Mallorca een soort EO-landdag? Néén. Duizendmaal néén! Alleen is het iets beschaafder dan onze televisie-viezeriken ons voorschotelen. Meisje ontmoet jongen, vinden elkaar leuk, vlinders in de buik, omstandigheden nodigen ertoe uit, warm weer, pietsje meer alcohol, genotspilletje en na een paar avonden zoenen en handje vasthouden tussen de lakens. Tranen bij het afscheid. Over een paar maanden vertelt de jongen de meest wilde verhalen en het meisje denkt weemoedig terug aan haar vakantieliefde. Wel heb ik een paar keer ’s avonds laat op het strand van de Playa de Palma stelletjes bezig gezien, maar enig exhibitionisme zal de doeners niet vreemd geweest zijn. Conclusie redelijk braaf allemaal.

Dus ouders stuur gerust je kinderen naar Mallorca. Je zou haast terugverlangen naar de Romeinen die wisten tenminste hoe ze een orgie moesten houden. Het is jammer dat juist door dit soort programma’s Mallorca belicht wordt en mensen van dit mooie eiland wegblijven. Iets meer aandacht voor de cultuur, natuur en schoonheid van het eiland zou welkom zijn.

Tot volgende maand,

G.P.