Zonnige dagen voor kerst op Mallorca

kerst op Mallorca

Last updated on december 27th, 2023 at 01:34 pm

In Nederland en België zijn de dagen voor kerst vooral somber en donker, op Mallorca is het zonnig met overdag temperaturen van ca. 18 graden.

Vandaag schijnt grotendeels de zon op het eiland. Het Spaanse meteorologische instituut Aemet sluit echter een paar lokale regenbuitjes niet uit. Na een frisse start in de ochtend is het ‘s middags perfect weer voor een wandeling over het strand, een bezoekje aan een markt of lekker boemelen in Palma. In de hoofdtand wordt het circa 16 graden, terwijl het in het noordelijke Lluc met 13 graden aanzienlijk koeler is.

Op zondag, de derde adventsdag, wordt het over dag een graadje of 18 rondom Palma de Mallorca. In het midden en zuidwesten van het eiland wordt het maximaal 17 graden, in het Tramuntana gebergte wordt het niet warmer dan 14 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af. De wind zal licht uit het noordoosten waaien. s Nachts zal het iets koeler zijn en daalt de temperatuur tot een graad of 6.

Na het weekend verandert er weinig. Op maandag start de week met een mix van zon en wolken en temperaturen rond de 18 graden in Palma. Op de rest van het eiland ligt de temperatuur iets lager. ‘s Nachts kan het in het Tramuntana gebergte 4 graden worden, in Palma 8.