Verkeerschaos naar Cap Formentor

Weg naar Cap Formentor afgesloten
De vuurtoren van Cap Formentor. Foto: Isiwal(https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Isiwal)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:43 pm

In de dagen voor Pasen was er sprake van een verkeerschaos naar Cap Formentor op Mallorca. Deze weg vanaf Port de Pollença naar de vuurtoren van Cap Formentor was bijna vijf maanden gesloten wegens bouwwerkzaamheden.

De eerste dagen zouden zich volgens het lokale online portaal Crónica Balear chaotische toestanden hebben afgespeeld. Dat blijkt uit de verslagen van weggebruikers die hier afgelopen donderdag en vrijdag op weg waren.

De opening van de smalle en bochtige weg viel in de paasweek, een periode waarin al duizenden vakantiegangers op Mallorca in huurauto’s onderweg zijn. Dit jaar is de weg naar Cap Formentor tussen juni en september gesloten voor particulier verkeer. De vuurtoren is in die periode alleen met een pendelbus vanuit Port de Pollença bereikbaar.

Dus dachten veel vakantiegangers de afgelopen dagen hetzelfde: nu gebruikmaken van de mogelijkheid zelf met de auto naar de vuurtoren te rijden. Zo ontstond dus de verkeerschaos naar Cap Formentor in het noorden van Mallorca.

Weggebruikers melden “kilometerslange files”. Vooral aan het einde van de weg was het extreem druk. Veel vakantiegangers kenden geen pardon en “parkeerden” hun huurauto’s gewoon aan de kant van de weg. De laatste meters legden ze te voet af.

De inmiddels afgeronde bouwwerkzaamheden begonnen in de winter van 2021/22 en werden tijdens het toeristische hoogseizoen in de zomer onderbroken. Tijdens de werkzaamheden konden auto’s alleen tot het uitkijkpunt Mirador Es Colomer rijden.

Vanaf 1 juni tot en met 30 september wordt de weg tussen 10.00 en 22.30 uur wederom afgesloten voor particulier verkeer. Auto’s mogen dan alleen tot aan het strand van Formentor en de aangrenzende parkeerplaats rijden.

In de zomer van 2021 was de weg tussen 10 en 19 uur afgesloten voor het verkeer om verkeerschaos te voorkomen. Tevergeefs. Na 19 uur brak alsnog een verkeerschaos uit:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden